Hükümetin kurulamaması özellikle turizm sektöründen umduğunu bulamayan otel sahiplerinin ümidi olan sonbahar ve kış aylarındaki kongre ve organizasyonları da etkileyecek gibi gözüküyor. Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan, hükümetin kurulamamış olmasından dolayı özellikle kış döneminde kamu grupları toplantı organizasyonlarında bu yıl belirsizlik yaşandığını söyledi.

Göksan, bu sene Rusya ve Ukrayna krizi ile başlayan ve sonrasında terörle devam eden sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade etti. Göksan, “Özellikle Kemer’de Kamu gruplarının önceden planladıkları toplantılar oluyor. Şu anda kamu gruplarındaki belirsizlik bizim kış dönemimizde toplantı operasyonunu etkileyecek diye düşünüyorum.” diye konuştu.

'TERÖRDEN DOLAYI İPTALLER GELMEYE BAŞLADI'

Turizmde bu yıl Rusya ve Ukrayna’da yaşanan krizlerden sonra son dönem yaşanan terör olaylarının da olumsuz etkilerini yaşadıklarına dikkat çeken Derya Göksan, “Turizmde şu anda iç açıcı bir tablo yok. Bu sene Rusya ve Ukrayna krizi ile başlayan, sonrasında terörle devam eden bir süreç yaşıyoruz. Bu artık kanıksanan bir şey gibi oldu ama burada birilerinin de artık bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Bir kriz olduğunda bunun etkisi üç yıl sürüyor, üç yıl sonra yine bir pik yapıyor o dönem üç yıl devam ediyor, ondan sonra yine bir kriz çıkıyor ve bu böyle devam ediyor." dedi.

"Bu sene kim olursa olun, ben bu seneyi karlı bitirdim, yada kafa kafaya bitirdim diyen olursa da ben tebrik etmek istiyorum. Maalesef bu yıl bu çok olası gözükmüyor. Bu yıl herkes ne kadar az zarar ederimi düşünmeli." diyen Derya Göksan,"Şu anda önümüzde Ağustos’un ikinci yarısı, eylül ve ekim ayları var. Ve bu dönemler Avrupalıya dönüş zamanı. Ama maalesef şimdi de terörden kaynaklanan Avrupa’da bir rezervasyon tıkanıklığı var. İptaller gelmeye başladı. Satışlar daha önceki dönemlere göre daha iyi değil. Dolayısıyla bu yıl turizmde kara bir tablo var diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

KIŞ DÖNEMİ KAMU TOPLANTILARI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Hükümetin kurulamamış olmasından dolayı özellikle kış döneminde misafir ettikleri kamu grupları toplantı organizasyonlarında bu yıl belirsizlik yaşandığını da söyleyen Göksan, şunları kaydetti: “Kış dönemine ilişkin de ağırlıklı kamu kurumları ile toplantı grupları adına çalışıyoruz. Bunlar üç, beş veya haftalık toplantı grupları olabiliyor. Ama bu toplantılar kamu gruplarının önceden planladıkları toplantılar oluyor. Şu anda kamu gruplarındaki belirsizlik de bizim kış dönemimizde operasyonu etkileyecek diye düşünüyorum. Eğer o zamana kadar kamu kuruluşlarında hükümet boşluğundan kaynaklanan nedenlerden dolayı bir rahatlama ya da planlama sağlanmaz ise bu sefer kışı da zor geçireceğiz. Şimdiye kadar böyle bir şey yaşamamıştık ama hükümetin kurulamamsından dolayı bu kış böyle bir sıkıntı ile de karşı karşıyayız.”