Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, hükümet kurulamaması sebebiyle ekonominin zarar gördüğünü ve yatırımların azaldığını söyledi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Güler’i ziyaret etti. Görüşmeye ETO Meclis Başkanı İskender Bayar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ara, Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Can Apaydın ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali de katıldı.

ETO Başkanı Güler, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye'nin seçim gündeminden sıyrılamadığını ve terör olaylarının, vatandaşlar gibi iş dünyasını da tedirgin ettiğini vurguladı. Hükümet kurulamamasının ve erken seçim beklentisinin ekonomiye zarar verdiğini belirterek, siyasi partilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Eskişehir’in de çözüm bekleyen birçok meselesi olduğuna dikkat çeken Metin Güler, esnaf ve tüccarın işlerinin kötü gittiğini, yatırımların azaldığını dile getirdi. Ayrıca tüccar ve sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları, Milletvekili Çakırözer’e aktardı.

Çakırözer de iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, sıkıntıların çözümü için gayret göstereceklerini ifade etti. Çözüm için milletvekili olarak Meclis’te soru önergesi vermeye hazır olduklarını söyledi.