Hyundai Eurotem Fabrikası Genel Müdürü Jeong-Honn Kim, Sakarya'da ikincisini kuracakları 200 bin metrekarelik fabrika için yer tahsisi çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon, Hyundai ROTEM şirket yöneticisi Hyo Chul Ahn, Hundai EUROTEM Genel Müdürü Jeong-Hoon Kim Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede Başkan Toçoğlu, Sakarya’da gelişen sanayi alanında bilgiler verdi. Şehrin yüzde 50'sinin tarım alanı olduğunu belirten Toçoğlu, "Sakarya, sanayi alanında Toyota, Eurotem, Otokar, Tüvasaş, Türk Traktör ve Başak Traktör gibi birçok önemli fabrikayı bünyesinde bulunduruyor. Şehrimiz bu fabrikalar sayesinde ihracat sıralamasında üst sıralarda bulunuyor. Şu an faaliyet gösteren üç tane organize sanayi bölgemiz bulunmakta. Diğer üçü ise kuruluş aşamasında; çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Sakarya’da organize sanayi bölgesi sayısını 10’a çıkarmak. Ayrıca Karasu’da Otomotiv Sanayi İhtisas Bölgesi oluşturacağız. İlçe limanımızda da çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Başkonsolos Taedong Jeon ise Hundaı EUROTEM fabrikasının raylı sistemde önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, şunları dedi: "Sakarya’nın ekonomik alanda daha da kalkınmasını sağlayacak çalışmalar söz konusu. Bunları yakından izliyoruz. Yaklaşık üç senedir Türkiye’de bulunuyorum. Türkiye’de en çok sanayi alanına ihtiyaç olduğunu gördüm. Türkiye’nin çevresindeki Suriye, Sudan ve Irak gibi ülkelerden sanayisinin daha gelişmiş olduğunu görüyoruz. Sakarya’da da yerel yönetimlerin ilgisi ile Organize Sanayi Bölgeleri’nin geliştiği de görülüyor.”

Hundaı Eurotem Fabrikası Genel Müdürü Jeong-Honn Kim de Sakarya’da bugüne kadar Türkiye adına çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydetti. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 68 adet raylı sistem aracı ürettiklerini anlatan Kim, "Sakarya’da ikincisini kuracağımız 200 bin metrekarelik fabrikamız için de yer tahsisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.