Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co.'nun, Çin'de dördüncü fabrikasının inşasına başladığı bildirildi.

Yeni fabrikanın temel atma töreninde konuşan Hyundai Motor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Chung Eui-sun, yeni fabrikanın Çin'in ekonomik gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi. Hyundai Motor yetkilisi, yeni fabrikanın, Çin'in kuzey eyaleti olan Hebei'in Changzhou kentinde inşa edilmeye başladığını ve yıllık üretim kapasitesinin ilk olarak 200 bin araç düşünüldüğünü, daha sonra bu rakamın 300 bine yükseltileceğini belirtti.

Yeni fabrikanın inşasının, 2016 yılında tamamlanacağı ve ilk iki yılda üretim kapasitesinin yılda 200 bin araç olacağı aktarıldı. Hyundai'ın, 2018 yılına doğru üretim kapasitesini yılda 300 bin araca kadar artıracağı kaydedildi.

Öte yandan bu yıl, Hyundai'ın, artan talebi karşılamak amacıyla, Çin'in mega kenti olarak bilinen Chongqing'de de beşinci fabrikayı açmayı planladığı ifade edildi.

Hyundai'ın hali hazırda Çin'deki fabrikalarındaki yıllık üretim kapasitesinin toplam 1 milyon araç olduğu ve bahsedilen iki yeni fabrikanın tamamlanmasından sonra bu rakamın 1,65 milyona çıkarılacağı duyuruldu.