Güney Kore'nin ikinci büyük çelik üreticisi şirketi Hyundai Steel Co.'nun yönetim kurulu toplantısında firmanın, Hyundai Hysco Co.'yu devralacağına dair kararı açıklandı.

Kararın, hissedarlar toplantısında onaylanması beklenirken, Haziran ayının birine kadar devralma işleminin tamamlanması öngörülüyor.

Hyundai Steel'in geçen yıl Ocak ayında Hyundai Hysco'nun çelik üreten bölümüyle birleştiği ve bu kez geri kalan bölümlerini de devralmasıyla birleşmenin tamamlanacağı kaydedildi. Devralmanın ardından, yeni hisselerin 1 Hyundai Steel hissesine 0.8577 Hyundai Hysco hissesi oranında gerçekleşeceği belirtildi.

Hyundai Steel yetkilisi, birleşmenin her iki firmanın rekabet gücünü artıracağını ve Hyundai Steel'in devraldığı Hyundai Hysco'nun yurtdışı satış ağından faydalanmasına imkan sağlayacağını belirtti.

Her iki firmanın bugüne kadar Hyundai Motor ve KIA Motor gibi Güney Kore'nin iki büyük otomobil üreticilerine çelik tedarik ettiği biliniyor.

Geçen yıl, Hyundai Steel'in 15,4 milyar dolar satış gerçekleştirirken, Hyundai Hysco'nun 3,4 milyar dolar satış yapmıştı.