Güney Kore'nin Hyundai Engineering ve LG İnternational firmalarının, Türkmenistan'da toplam 4,8 milyar dolarlık fabrika projesininin alınmasına dair çerçeve anlaşmasını imzalandığı bildirildi.

Konsorsiyum tarafından verilen bilgide, projenin, Türkmenistan devlet petrol şirketi ile 940 milyon dolarlık rafineri tesislerinin modernleştirilmesi anlaşması ve devlet gaz şirketi ile başkent yakınlarında planlanan 3,89 milyar dolar değerinde GTL (Gas-to-liquid) tesisinin inşasını kapsadığı belirtildi.

Resmi olarak her iki proje ile ilgili anlaşmanın, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un bu hafta sonu Güney Kore'yi ziyareti ardından, Pazartesi Park Geun-hye ile yapacağı görüşmede imzalanacağı duyuruldu.

Hyundai Engineering ve LG International'ın oluşturduğu konsorsiyum tarafından yapılan açıklamaya göre, projenin alınması, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, geçen sene haziran ayında Türkmenistan'ı ziyaret sırasında bu ülkede faaliyet gösteren Güney Kore firmalarına hükümetin verdiği destek sonucunda gerçekleşti.