İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), kendi işini kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunacak.

İESOB’nin, İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği altında düzenleyeceği eğitim programlarına katılacak girişimci adayları, kurslar sonunda sertifika aldıklarında KOSGEB’in 30 bin liraya kadar geri ödemesiz, 70 bin liraya kadar da sıfır faiz ile geri ödemeli desteklerinden yararlanabilecekler. Kursiyerler eğitim programları boyunca İŞKUR’dan 20 lira günlük harcırah da alabilecekler.

İESOB, İŞKUR ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek eğitimler Temmuz’da başlayacak. Yıl sonuna kadar 25’er kişilik gruplar halinde 12 eğitim programının gerçekleştirileceği proje çerçevesinde ilk eğitim programı 1-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Kursiyerler ortalama 9 gün süreli ve 70 saatlik eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar.
Eğitimler 09.00-17.00 saatleri arasında Halit Ziya Bulvarı'ndaki İESOB Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ÇALIŞANLARA AKŞAM EĞİTİMİ

Eğitimler sonucunda 300 kişiyi iş hayatına ve üretim zincirine katmayı planladıklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, halen çalışan ancak kendi işini kurma hayali olan girişimcileri de unutmadıklarını dile getirdi.

Çalışanlar için akşam eğitimleri de düzenleyeceklerini belirten Mutlu, "Kasım ve aralık aylarında gerçekleştireceğimiz 2 eğitim programını akşam saatlerinde düzenleyeceğiz. İzmir ekonomisine katkı sağlayacak fikirleri olan tüm vatandaşları eğitimlere katılmaya davet ediyoruz." dedi.

İzmir Birliği’nin kendi girişimcilerini yetiştireceğini kaydeden Başkan Mutlu, "İzmir’in kalkınması için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz. Bilgi ve tecrübelerimizin ışığında talep edenlere iş kurma aşamalarında da teknik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Amacımız sürdürülebilir iş fikirlerinin hayata geçirilmesidir. Her yeni açılan iş yeri, istihdama, üretime, yatırıma önemli katkılar sağlayacaktır. İşini kurmak isteyenlerin hayallerine ulaşması, işsiz insanlara yeni imkanların sunulması bizi mutlu edecektir." açıklamasında bulundu.

GERİ ÖDEMESİZ 30 BİN TL DESTEK

Eğitimler sonunda sertifika alan girişimciler iş planı hazırlayarak KOSGEB’in onayına sunacak. İş planı kabul edilenler 3 bin liraya kadar İşletme Kuruluş Desteği; 15 bin liraya kadar Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği; 12 bin liraya kadar İşletme Giderleri desteği alabilecekler. Bu üç destek geri ödemesiz olarak verilecek.

Ayrıca desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin liraya kadar sıfır faizli sabit yatırım desteği verilecek. Geri ödemeler başvurudan 2 yıl sonra başlayacak ve üç ayda bir taksitler halinde olacaktır.

MÜRACAAT BİRLİK PLAZA'YA

Eğitimlere katılmak isteyenler Şehit Fethi Bey Caddesi'ndeki Birlik Plaza'daki İESOB Eğitim Müdürlüğü’ne uğrayarak başvuru formlarını doldurabilecek. Adaylar daha sonra iş fikirlerini anlatacakları mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olanlara eğitim tarih ve saatleri ayrıca bildirilecek. İlgilenenler İESOB’ye ait 489 78 83 numaralı telefonundan ve Eğitim Dairesi’nin 211-212 dahili hattından bilgi alabilecek.