Termal bölgelerinden Afyonkarahisar İhsaniye'de başlatılan sıcak su arama çalışmalarının bir ay içinde netleşecek.

Belediye Başkanı Şaban Çabuk, sıcak su aramalarının devam ettiğini, olumlu sonuç alınması hâlinde sıcak suyu çıkartıp yararlanacaklarını söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal Mineralli Sular ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde sıcak su arama faaliyeti devam ettiğini belirten Çabuk, raporun hâlâ çıkmadığını, bir ay içinde çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Çabuk, ilçeye yapacakları 1,1 milyon liralık yeni belediye binasıyla vatandaşlara daha sağlıklı hizmet vereceklerini kaydetti. Çabuk, inşa edilecek yeni hizmet binası için kredinin de onaylatıldığı vurguladı. İller Bankası ile görüşmeler yaptıklarını aktaran Çabuk, "Belediye hizmet binası için İller Bankası ile süreç devam ediyor. İhalesi yakın bir zamanda yapılacak. Zemin üstü 3 kat olmak üzere yapılacak. Toplantı salonu ve hizmet alanı olacak. İki kat belediye hizmet binası, en alt kat da ticari alan olacak. Yaklaşık 900 metrekare arsa içinde, 700 metrekarelik kapalı alanda hizmet vereceğiz. Bu bina için, 1,1 milyon liralık kredi onaylattık.” dedi. Gelecek ay içerisinde inşaat için yıkımın başlayacağını anlatan Çabuk, ihalesi bittikten sonra yapımına başlayacaklarını, dükkanlarında satışa çıkarılacağını anlattı.

Çabuk, atıksu arıtma istasyonu kurulması için de girişim yaptıklarını belirterek, 10 dekarlık bir alanın bu iş için kullanılacağını dile getirdi.