Karaman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nce arsa, arazi satış ve kiralama ihalesi ile kamunun ihtiyaç fazlası araçlarının satış ihalesi yapılacak.

Karaman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Merkez İlçesi, Çiğdemli, Çatak, Dinek, Kılbasan, Kızık, Kurtderesi, Tarlaören Yeşildere köylerinde bulunan toplam 29 adet tarla ve arsa vasıflı taşınmazların satış ihalesi ile Akçaşehir Kasabası, Barutkavran, Kızık, Kisecik, Pınarbaşı Köyleri ile Urgan mahallesinde Hazine adına kayıtlı 11 adet taşınmazın tarımsal amaçlı kiralama ihaleleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç fazlası 5 adet otomobil ile 3 adet kamyonet satış ihaleleri 14-15 Ekim 2015 tarihlerinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü katında komisyon huzurunda yapılacaktır.
İlgilenen vatandaşlarımızın ihale bilgilerini, Karaman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nde ücretsiz görebilecekleri gibi taşınmazlara ait resim ve uydu görüntülerini www.milliemlak.gov.tr/ihaleler/konum/karaman adresinden ve Karaman Defterdarlığı internet sitesinden görme imkanları mevcuttur.

Hazine taşınmazı satışları Katma Değer Vergisi'nden ve tapu harçlarından istisna olup, taşınmaz satın alanlar sadece tapuda döner sermaye harcı ödeyecekleri gibi isteyen vatandaşlarımız, satış bedelinin ¼ ü peşin geri kalanı 2 yıl 8 eşit taksit; kiralama ihalelerinde ise ihale bedelinin ¼ ü peşin geri kalanı ise yıl içinde 4 eşit taksitte ödeme imkânlarından yararlandırılacaklardır. Tarımsal amaçlı kiralama yapan vatandaşlarımızın devletçe sağlanan tarım amaçlı desteklemelerden yararlanabilmeleri imkânı bulabileceklerdir.

İhaleye katılım için gerekli şartlar Karaman Defterdarlığı internet sitesinde görülebilecek olup, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yapılacak ihalelere iştiraki beklenmektedir."