Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin iş dünyasına sunulduğu Ar-Ge Proje Pazarı geçtiğimiz yıl 38 proje ile gerçekleştirilirken bu yılki organizasyon 45 projenin yarışına sahne oldu. 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve KALİDA işbirliği ve TÜBİTAK finansal desteği ile düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı'nın ikincisi bugün yapılan açılışla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda başladı. 45 Projenin yarıştığı organizasyonda jüri tarafından seçilen 5 projeye ödül verilecek.
Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Sayın Mustafa Poyraz ve KSÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sinan BAŞ'ın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun açılış bölümünde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük,  bir yanda iş dünyası bir yanda akademi dünyasının bir araya gelerek üniversite-sanayi işbirliği adına çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş bulunduklarını söyleyerek şunları kaydetti: “İşletmeler için bilgi ya da tekniğin hızlı şekilde üretime yansıması ve ticarileşmesi çok önemlidir. Bu itibarla batılı ülkelerde, özellikle sanayileşme konusunda mesafe almış ülkelerde, bilginin ticarileşmesi daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleşmektedir. Bunun da altında yine ar-ge ve bununla birlikte kuvvetli üniversite-sanayi işbirliği yatmaktadır. İleri teknoloji üretiminde ün kazanmış ülkelerde, özellikle üniversite”“sanayi işbirliği ilk başta üniversitelerdeki ar-ge merkezlerinde başlamış, her iki kesim bir araya gelerek sorunlara birlikte çözüm aramak suretiyle müşterilerin isteklerine yanıt vermek ve yenilikleri geliştirmek için faaliyette bulunmuşlardır. Bu merkezlerde üretilen ekonomik çözümler zaman içerisinde bu çalışmaları öyle bir hale getirmiştir ki, üniversitelerdeki ar-ge merkezleri sanayi kuruluşlarının bünyesinde kurulmaya, akademik personel fabrikalarda bizzat ar-ge faaliyeti gerçekleştirmeye başlamıştır. Bizler de üniversite-sanayi işbirliği için bir gerekli altyapıyı oluşturmak adına Sütçü İmam Üniversitesi, Ticaret Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile Teknokent, Üskim, Tekmer ve bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı gibi önemli projelere imza atmış bulunuyoruz.”
Kahramanmaraş'ın ekonomik olarak geldiği noktaya işaret eden Karaküçük, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş bugün, resmi istatistiklere baktığımızda, Adana, Kayseri, Denizli, Mersin, Manisa, Eskişehir gibi illeri geride bırakarak sanayi enerji tüketiminde 11. sıraya yerleşmiştir. Bugün Kahramanmaraş sanayiinin geldiği nokta itibariyle çok önemli bir göstergedir. Ancak, Kahramanmaraş bundan daha iyisini yapabilmesi, bugün 5 milyar dolar olan özel sektör yatırımlarını 10 milyar dolara, 6 milyar lira olan sanayi cirosunu 15 milyara, ihracatını 5 milyar dolara çıkarılması, metal eşya, hazır giyim, ayakkabı, makine, tarım ürünleri sektörlerinin ihracatta daha çok pay alması, sanayinin sektör çeşitliliğinin artması, enerji, teknik tekstil, savunma yan sanayi, otomotiv yan sanayi gibi sektörlerde yatırımların yapılması, Kahramanmaraş'ın 2023 Vizyonu kapsamında yer almaktadır. Bütün bu hedeflere ulaşabilmenin en önemli unsurlarından birisi de bugün burada ortaya konulan projelerin hayata geçirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasıdır. Bu itibarla, sektörlerimizin kalite ve yeni ürün kabiliyetlerini geliştirmek ve ihracatta rekabet avantajı elde etmek bakımından Ar-ge Proje Pazarının ve bugün burada sergilenen 40 projenin çok önemli katkıları bulunacağına, yeni sektörlerde yapılacak yatırımlara önemli bir vesile olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese, özellikle Sayın Rektörümüze ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yöneticileri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.”
Organizasyonda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise tüketen bir toplumda üretken genç beyinlerle iftihar ettiklerini belirterek, “Bizler yerel yönetimler olarak bu tür organizasyonları desteklemek zorundayız. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin ülkemizin köklü üniversiteleriyle aynı kategorilerde ciddi başarılara imza atması şehrimiz adına güzel ve stratejik bir gelişmedir. Gençlerimize daha fazla destek vermek bizlerin boynunun borcudur. Türkiye'nin önündeki ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşılabilmesi, ancak ve ancak gençlerin proje üretmesi ve özellikle de Mühendislik ve Mimarlık alanında yapılan atılımlarla gerçekleşebilecektir. Mühendislik alanında ilerlemeyen bir ülkenin ekonomide başarı elde etmesi mümkün değildir. Bu itibarla, bugün Kahramanmaraş Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Ticaret ve Sanayi Odamızın ve KALİDA desteği ile gerçekleştirilen bu organizasyon Kahramanmaraş'ın değil Türkiye'nin geleceğine atılan bir imzadır. Emeği geçenlere ve destek olan kurumlarımıza teşekkür ediyor, kıymetli öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kıymık da üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin hayata geçmesi ve işletmeler tarafından sahiplenilmesinin ülkemizin geleceği ve 2023 Vizyonu açısından çok stratejik bir konu olduğunu vurgulayarak, “Emeği geçenlere ve özellikle Sayın Rektörümüze, desteklerinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin değişik üniversitelerinden gelen öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanifi Binici, son yıllarda proje pazarı etkinliklerinin yaygın şekilde görülmeye başlandığını ifade ederek, “ Bu sene iki gün sürecek olan II. Ar-Ge Proje Pazarı üniversite-sanayi işbirliği bakımından çok önemlidir. Bu etkinliğe 40 projenin bir kısmı değişik üniversitelerden bir kısmı da kendi üniversitemizden gelmiştir. Projelerimiz şu anda panolarda ve tanıtılmakta ve sizlere sunulmaktadır. Çalışmalarımıza destek olan başta Sayın Rektörüm ve tüm paydaşlarımıza, ayrıca değişik üniversitelerden gelen bilim insanlarına ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.