GAZİANTEP (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndan bir heyet, Gaziantep'teki fabrikalarda incelemede bulundu.

Majit Otham Tawfeeg başkanlığındaki 8 kişiden oluşan milletvekili heyeti, temasları kapsamında, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gıda üzerine üretim yapan bazı tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Tawfeeg, gazetecilere yaptığı açıklamada, gördükleri modern tesislerden etkilendiklerini belirtti.

Hammaddeden ambalajlama aşamasına kadar insan eli değmeden hijyenik bir ortamda üretim yapıldığını kaydeden Tawfeeg, "Ülkemizde de böyle modern tesislerin kurulmasını istiyoruz. Üretimdeki hassasiyetiniz bizleri memnun etti" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'a gerçekleştirilen ihracatın büyük bölümünün Gaziantep'ten yapıldığını vurgulayan Tawfeeg, şunları kaydetti:

"Amacımız halkımıza sağlıklı ürünlerin gönderilmesini sağlarken, kendi ülkemizde de tüketici haklarının evrensel boyutlarda uygulamaya geçilmesini sağlamak. TSE belgesi olan ürünlerin ülkemize giriş yapmasını istiyoruz. Bunun için kendi parlamentomuzda da yasal düzenlemeler gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretimiz Türk ürünleriyle ilgili bazı olumsuz algıların değişmesi açısından bizim için önemli. Bu modern üretim tesislerini gördükten sonra ön yargılarımız kalktı."

Heyete, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Karabay da eşlik etti.