Bursa’da faaliyet gösteren bir firma, yüzde yüz yerli onix türü mermerden yatak ve yatak odası yaptı. Mermer damarlarının açıkça göründüğü yatağın fiyatının 30 bin ile 50 bin lira arasında değiştiğini belirten mermer işletmecisi İskender Burukhamzaoğlu, fiyatın belirlenmesinde mermer damarının görselliğinin buluşmasının önemli yeri olduğunu söyledi.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluşun desteğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı’nda firmalar dikkat çekmek için ilginç tasarımlarını sergiliyor. Bir mermer firması tarafından tasarlanan mermer yatak fuarın ilgi çeken ürünlerinden biri oldu. Manisa civarından çıkan oniks türü mermerden yapılan yatak görenleri şaşırtıyor. Mermer yatağının eteğindeki renk ve desenlerle, yatağın üst kısmına konulan mermerlerin görsel zenginliği dikkat çekerken, mermer yatak odasının fiyatı ise ikinci el lüks araba fiyatına denk.

MEZARDA DEĞİL YATAKTA DA MERMER KULLANILIYOR
Firma sahibi İskender Burukhamzaoğlu, şunları kaydetti: "Oniks mermerden yatak yaptık. Mezarda değil yatakta da mermerin uygulanabilir olduğu gösterme adına yaptık. Yüzde yüz yerli Manisa’dan çıkarılan oniks mermerden yapıldı. Işık geçiren bir mermer. İnovasyon olarak ne yapabilirizi düşündük. Böyle bir çalışmayı tasarladık. Maliyetine yönelik henüz çalışma yapmadık. Sahip olmak isteyenler için 30 ile 50 bin lira arasında değişecek. Onix cinsi mermerin pahalı olmasından kaynaklanmıyor. Mermerin kendi içerisinden çıkan nadide değerlerden birisi damar takibi ile birlikte oluşan görsel zenginliğin buluşup buluşmaması. Yatağın etekleriyle arkasındaki renk ve desenlerin birbirine yakın olması ayrı bir özellik. 3 boyutlu dediğimiz tamamen orijinal desenlerin yakalanması çok önemli. Bu desenler yakalandığı zaman mermer çok değerli oluyor. Böyle bir parçadan yapılmış mermer yatağımızın fiyatı daha yüksek oluyor. Uygun fiyatta mermer yataklar var ama böyle bir nadide parça ürettiğiniz zaman fiyat farklı olabiliyor."