CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, siyasi iktidarın 3 dönemdir 'ithal bakanlarla' turizmi 12 aya çıkarma sözünü verdiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Esen, Manavgat'ta yaptığı seçim ofisi açılışında iktidar partisinin Antalya 1. sıra milletvekili adayı eski bakan Lütfi Elvan ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi. Manavgat'ta partililere yaptığı konuşmada, iktidar partisinin Antalya'ya verdiği seçim vaatleriyle adeta milletin zekasıyla alet ettiğini kaydetti. İktidar partisinin, her dönem ithal bakan adaylarıyla Antalya'dan oy devşirmeye çalıştığını belirten Esen, Antalya'yı tanımayanların Antalya'nın sorunları çara bulmalarının imkansız olduğunu ifade etti.

Eski bakan Elvan'ın 'hızlı trenle Londra ve Pekin'e uçacağız, gideceğiz' sözlerinin Antalyalı seçmenin zekasıyla alay etmek olduğunu belirten Esen, "Şimdi Elvan Antalya'da turizmi 12 aya çıkaracakmış. Biz bu sözleri daha önce Antalya'ya ithal gelen bakanlar Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül'de gördük. Turizm Bakanlığı bunların elinde, bunlar turizmi 12 aya çıkarmak istediler de turizmciler hayır mı dedi. Allah aşkına size soruyorum tarım ve turizm şehri olan Antalya'nın Antalya'yı 'hızlı trenle Pekin'e Londra'ya 'taşıyacağız türü sözler mi olmalı. Bu tür sözler ve seçim vaatleriyle iktidar milletin zekasıyla alay ediyor." diye konuştu.

Esen, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in '1 yıl içinde Antalya'ya 5 yıllık hizmetler yaptık' sözlerinin gerçek dışı olduğunu belirten Esen, bu eserleri Manavgatlının Antalya'nın görmediğini, gördükleri şeyin ise sivrisinek istilası olduğunu sözlerine ekledi.