İlçe ve köylerden yolcu taşımacılığı yapan araçlar, yarından itibaren artık şehir içine giremeyecek. Daha önce şehir içinde belli noktaları otogar olarak kullanarak caddelerde trafik yoğunluğuna neden olan araçlara, İl Trafik Komisyonu ‘dur’ dedi.

Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla Trafik Komisyonu'nun aldığı karar uygulamaya konuluyor. İlçe köylerden yolcu taşıyan araçlar artık şehir içine uğramadan çevre yolundan köy garajlarına girecek. Yolcular ise halk otobüsleri ile kent merkezine gelecek. Trafik ekipleri şehir giriş çıkışlarında alacağı tedbirlerle kurallara uymayan minibüsleri cezalandıracak.

Belediye Ulaşım Koordinatörü Erdoğan Yuvacı yaptığı açıklamada, İl Trafik Komisyonu toplantısında alınan karar gereği, ilçe ve köylerden yolcu taşıyan araçların, çevre yolunu takip ederek, köy garajlarına gireceğini söyledi. Yuvacı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önceki karara göre, Yıldızeli yönünden gelen araçlar, istasyon kavşağından terminale geçiyordu, şimdi ise İller Bankası üst geçidini takip ederek, çevre yolundan köy garajlarına geçecek, Zara, Hafik ve İmranlı tarafından gelen araçlarda Kılavuz istikametinden Aksu Köprüsü'nü dönerek köy garajlarına gidiyordu, şimdi de direk çevre yolundan köy terminaline girecek. Daha önce şehir içine girebilirken, bu kez hiç uğramadan çevre yolundan köy garajlarına geçmiş olacaklar. İlçe ve köylerden gelen vatandaşlarımız köy terminalinin hemen yanından kalkan halk otobüsleri ile herhangi bir mahalleye gidebilecek. Dönüş saatleri öncesi de aynı şekilde vatandaşlar halk otobüsleriyle köy terminaline ulaşıp, oradan ilçe veya köylerine gidebilecek. İlçe köy araçlarının bazı bölgelerde trafik yoğunluğuna neden olduğuna dair ciddi şikâyetler alıyorduk, bu konuda taviz verilmeyecek.”

Uygulamanın yarın itibariyle yürürlüğe gireceğini kaydeden Yuvacı, “İl Trafik Komisyonu kararının kamu kurum ve kuruluşlarına tebliğ edildiğini belirterek, "Bizde şehir içinde yazıhanesi olan firmalara tebliğlerimizi yaptık. Zaten şehir içinde yazıhane bulundurulmasına gerek kalmayacak. Alınan kararla şehir içindeki trafik yoğunluğu kısmen azalmış olacak." diye konuştu.