Kayseri’nin ilçelerindeki 37 örnek yetiştiriciye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemiz gerek coğrafi yapısı gerekse geniş meralara sahip olması nedeniyle koyun ve keçi yetiştiriciliği için oldukça elverişlidir. Bu proje ile kırsal kesimde yetiştiricilik yapan insanlarımıza istihdam oluşturmak, yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişimi sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmıştır. İlimizde 2009 yılında uygulamaya konulan, 5 yıl süredir uygulanan proje, yetiştiricilerimizden gelen yoğun istek üzere Bakanlığımız tarafından 2014 yılında ikinci 5 yıl daha uygulanması planlanmış ve devam etmektedir.” denildi.

Yapılan planlama dahilinde Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan ilçesinden 37 örnek yetiştiriciye, Sivas İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği'nin damızlık koç sürüsünden seçimi yapılan 46 baş damızlık koç dağıtıldığı bildirildi.