Mersin´in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Mahallesi’nde hasadına başlanan kara dut kilosu 20 TL’den alıcı buluyor.

Baharı müjdeleyen meyvelerin ilk hasatlarının yapıldığı Silifke´de turfanda dutta ilk hasat 100 kilo olarak gerçekleştirildi. Çileğe alternatif olarak üç yıl önce dikimi yapılan kara dut, kilosu 20 liradan alıcı buluyor. Atayurt beldesi çiftçilerinden Necati ve Özgür Şahin tarafından yetiştirilen kara dutun ilk hasadında 100 kilo toplandı ve kilosu 20 liradan İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere gönderildi.

Kara dutun bakımının kolay olduğunu kaydeden Necati Şahin, fiyatından da veriminden de memnun olduğunu, her yıl aynı şekilde meyve rekoltesini ve kalitesini eşit şekilde alabildiklerini söyledi. Çilekle aynı rekolteye sahip olan karadut yetiştiriciliğini bütün çiftçilere tavsiye eden Şahin, “Dönümünden 4-5 ton arasında ürün alıyoruz. Her yıl aynı şekilde verim veriyor. Bu yıl sanki biraz daha fazla olacak gibi. Bakımı kolay, ilaç gideri yok, sadece işçiliği fazla. Oda fiyatı iyi olduğu için kurtarıyor. Yaklaşık iki ay üzerinde üzümü kalmayacak şekilde topluyoruz. Bugün ilk hasadı yaptık. 100 kilo dut topladık ve İstanbul’a göndereceğim.” dedi.

Kilosu 20 liraya giden dutun son hasadında bile geçen yıl 5 liradan alıcı bulduğunu belirten Şahin, “Bu yılda son hasadında 5-6 lira civarında bir fiyat bekliyoruz. Bu da bizler için çok güzel bir gelir.” diye konuştu.