Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazarda, Cardelion markası ile yurt dışında tanınan İlka Şekerleme, Paris’te düzenlenen ve dünyanın en önemli gıda fuarı olan ve SIAL-Salon International de L’Alimentation’a 5. kez katıldı.
Paris SIAL Fuarı’nda Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, bu yılki fuara dünya genelinden 4 bin dolayına firmanın katıldığını ve 50 dolayında da Türk firmasının Türkiye’yi gıda alanında temsil ettiğini vurguladı. Mümin Akgün, “Standımızda 23 ürün sergiledik. Fuara 183 ülkeden 200 bin dolayında ziyaretçi katıldı. Fuar süresince firmamız ve ülkemizdeki kestane şekerinin geleceğine ilişkin oldukça yararlı görüşmeler yaptık” dedi.
Kestane şekeri sektörünün Batı Avrupa ülkelerinde daha çok geliştiğini anlatan Mümin Akgün, “Ancak bütün bunlara rağmen Türkiye’nin kestane şekeri ve şekerlemeye uygun kestane piyasasında da önü açık. Pazarda daha etkili olmak için sektöre daha fazla yatırım yapmak ve uluslararası pazarlamaya önem vermek gerekiyor. Kardelen Kestane şekeri olarak devamlı yeni yatırımlar yaparak ve Paris SIAL Fuarına her defasında katılarak bu konudaki sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diye konuştu.
İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de dünya kestane şekeri piyasasına İtalyan ve Fransız firmalarının hakim olduğunu söyledi. Özdemir, Fransızların ‘Marrons Glacés’ ismini verdikleri ürünün kestane lezzetinden uzak olduğunu ve çok fazla şeker içerdiğini söyledi. Bütün dünyada çok şekerli ürünlere olan ilginin azaldığını, bu bakımdan Türk usulü kestane şekerinin geleceğinin dünya pazarlarında önünün daha açık olduğunu kaydeden Deniz Utku Özdemir, “Fuarda Türk usulü kestane şekerini görüştüğümüz firmaların temsilcilerine ikram ettik. Olumlu tepkiler aldık. Fuarda sadece Avrupa firmaları ile değil, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Uzak Doğu firmaları ve Afrika ülkeleri ile de görüşmeler yaptık” dedi.
Batı Avrupalı kestane şekeri üreticilerini Türk kestanesini çok yakından takip ettiklerini söyleyen Deniz Utku Özdemir, sektörün desteklenmesi ile Türkiye’nin yakın bir gelecekte pazarda söz sahibi olacağını vurguladı.