İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) bu yıl ikincisi düzenlediği ’STK Yönetici Eğitim Programı’na 50’ye yakın kuruluş temsilcisi sertifikalarını aldı. İkinci dönem mezunlarla birlikte, Türkiye’nin önde gelen STK’larına mensup toplamda 80 yönetici verilen eğitimlerden yararlanmış oldu.
İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) tarafından ikincisi düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Eğitim Programı, 16 Nisan 2016’da sertifika töreni ile tamamlandı. Geçen yıl ilki düzenlenen STK eğitim programı, bu yıl 9-10-16 Nisan’da, İLKE Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uzman kişiler tarafından toplam 7 modülde gerçekleşen eğitimlerin, halkla ilişkiler ve tanıtım yönetimi sunumunu Murat Şentürk yaparken; bilgi ve belge yönetimi, Savaş Songur tarafından; kurumsal yönetim ve organizasyon, Nihat Erdoğmuş; medya ve iletişim yönetimi, Yılmaz Yıldız; mali kaynak geliştirme ve yönetme, İbrahim Taşdemir; insan kaynakları yönetimi, Nihat Alayoğlu; uygulamalı proje yazımı ve yönetimi ise Yılmaz Yaman tarafından verildi.
Törende konuşan İLKE Yürütme Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, bu yıl ikincisi düzenlenen programa başvuruların geçen yıldan iki kat daha fazla olduğunu belirterek , "İki yılda toplam mezun sayısı 80’e yaklaştığı, İLKE olarak her zaman sivil toplum çalışmalarını desteklediklerini ve bu alandaki çalışmaların iyileşmesini önemsediklerini” ifade etti.
Sertifika töreninde söz alan konuşmacıların ortak görüşü, STK yönetiminin gönüllülük esasına dayanıyor olsa da artık günümüzde profesyonel yönetim metotlarıyla yapılması gerekliliği ve İLKE’nin bu alandaki faaliyetinin önemi olduğu bildirildi. Program sonunda, sertifika almaya hak kazanan yaklaşık 50 STK çalışanına törenle belgeleri verildi.
Eğitime, Yeni Dünya Vakfı, İSAR, İlim Yayma Cemiyeti, Akder, Aydost Derneği, Dost Eli Derneği İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Hazar Eğitim Derneği, İLAM ve Vizyoner Kadınlar Derneği gibi onlarca farklı sivil toplum kuruluşundan yöneticiler katıldı.