Kahramanmaraş Nurhak ilçesinde kaymakam olarak görev yaptıktan sonra Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı görevinde bulunan ve sevilen bir isim olan Hüseyin Kürşat Kırbıyık İller İdaresi Genel Müdürü olarak atandı. Peki Hüseyin Kürşat Kırbıyık kimdir? İşte biyografisi:

1978 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesinde doğan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilk, orta ve lise eğitimini Seydişehir'de tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Kırbıyık, Rize'nin Güneysu ve Karaman'ın Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.

Londra'da 6 ay eğitim alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı.

Hüseyin Kürşat Kırbıyık 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmıştır. Hüseyin Kürşat Kırbıyık evli ve iki çocuk babasıdır.