İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 2015’de sektörden umutlu olmadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar’da Müteahhitler Derneği mensuplarıyla bir araya gelen Tellioğlu, konfederasyon olarak birçok ili gezeceklerini, sıkıntıları belirleyip Ankara’ya ileteceklerini söyledi. Sektörün dar boğaza girdiğini belirten Tellioğlu, müteahhitlik sektörünün kendi haline bırakıldığını öne sürdü. Tellioğlu, Türkiye’de inşaat sektörü gayri safi milli hasılanın ve istihdam yükünün yüzde 25’ini taşmasına rağmen sektörün bu anlamda örgütlü bir yapısı olmadığını kaydetti. Tellioğlu, “Sektör adeta kendi haline bırakılmıştır. Zaman zaman değiştirmek, dönüştürmek başka maceralara sürüklenmektedir.” dedi.

"PERDECİDEN, BERBERDEN MÜTEAHHİT ÇIKIYOR"

Türkiye’de ki imar yasasını da eleştiren Tellioğlu, doğru düzgün imar yasası olmadığını anlatı. Mütteahitlik mesleği hakkında da öz eleştiride bulunan Tellioğlu, perdeciden, berberden, galericiden müteahhit çıktığını, böyle bir meslek sorumluluğu olamayacağını dile getirdi.

Merkezi hükümetin imar düzenlemelerini çıkartırken Anadoluyu baz alması gerektiğini belirten Tellioğlu, şunları söyledi: “Merkezi hükümetin ve ilgili bakanlıkların sektörle ilgili yaptıkları düzenlemelerde Anadolu’yu dikkate almaması, kesin hüküm gibi kanun yaparak ‘al bunu uygulayacaksın’ yaptırım uygulaması sektörü dar boğaza itmiştir. Bu işle ilgili gerekli tedbirler alınmadığı takdirde maalesef 2015 yılının umutlu geçeceğini beklemiyoruz.”