Türkiye’de inanç turizmine duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Yılda 500 bin kişinin umreye gittiği Türkiye’de yeni rota Kudüs oldu.

Peygamber efendimizin (sav) Miraç yolculuğunu yaptığı, Hz. İsa'nın doğup yaşadığı, Hz. Süleyman'ın mabedini inşa ettiği şehir dünyanın en eski kültürel misarları arasında yer alıyor. Peygamberler şehri Kudüs, tarihi ve dini yönleriyle kısa sürede görülecek şehirler sıralamasına girmeyi başardı. Henüz rakamlar netleşmese de geçen yıla göre Kudüs’e giden Türk turist sayısının yüzde 15 artış göstermesi bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, "Kudüs’te şüphesiz en çok ilgi gören yerler Mescid-i Aksa ve Kubbetüs Sahra. Hz. Musa, Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. Yunus, Hz. Yusuf, Hz. İshak peygamberler ile Rabiatül Adeviye ve Selman-ı Farisi'nin de türbeleri de mutlaka ziyaret edilmeli. Kudüs’ün yanı sıra Yafa’da çok önemli Osmanlı eserleri mevcut. Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi, Karakol Binası ve Çeşme ile Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılında yapılan Saat Kulesi ve diğer eserleri mutlaka uzman bir rehber eşliğinde gezmeniz gerekir." dedi. Kabak, her şey dahil 3 günlük bir Kudüs turun maliyetini ise "Antalya’da tatil yapmakla Kudüs turuna katılmak arasında fiyat farkı yok. Oldukça uygun fiyatlara insanlık tarihi hakkında unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ramazan ayında ve özellikle Kadir Gecesi'nde vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasın. Kudüs tarihi ve dini anlamda mutlaka görülmesi gereken bir şehir." ifadeleriyle açıkladı.