İnci Holding iştiraklerinden İnci Akü, Japon GS Yuasa ile ortaklık ve hisse devir sözleşmesinde ilk aşamayı tamamladı. Önümüzdeki günlerde kanuni sürecin tamamlanması ve ortaklığın fiilen hayata geçmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İnci Akü Genel Müdürü Cihan Elbirlik, Cevdet İnci’nin 1952 yılında attığı temeller üzerinde gelişip büyüyen grubun, 2015 yılında geleceğini şekillendirecek yeni projelere imza attığını söyledi. 10 Haziran 2015 tarihi itibariyle GS Yuasa ile ortaklığın ilk aşamasının tamamlandığını açıklayan Elbirlik, “2015 Nisan ayında niyet sözleşmesinin imzalanması ile başlayan süreç, iki ay gibi kısa süre zarfında, tarafların pozitif yaklaşımı ve yoğun bir çalışma temposu sonucu hızla tamamlanmış ve anlaşma zemini oluşturulmuştur.” dedi. GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda’nın İzmir’e geldiğini ve İnci Holding evsahipliğinde hisse devir sözleşmesi imzalandığını belirten Elbirlik, kanuni sürecin kısa sürede tamamlanmasıyla ortaklığın fiilen hayata geçmesini planladıklarını aktardı.

'KENDİ ALANINDA ÖNCÜ FİRMALARLA ORTAKLIK YAPIYORUZ'

İnci Holding’in diğer ortaklıklarıyla ilgili de bilgi veren Elbirlik, şunları kaydetti: “İlk yabancı ortaklığımızı, 1992 yılında jant işimizde, kurucumuz Cevdet İnci’nin girişimiyle gerçekleştirdik. Jant alanında yaptığımız bu yabancı ortaklıktan sonra her yıl yaklaşık yüzde 15 büyümeyi, 23 yıldır sürdürüyoruz. Grubumuz bu ortaklıkta, grubumuz ve ülkemiz için katma değer ve istihdam yaratarak sürdürülebilir bir başarıyı yakalamıştır. 2014 yılında lojistik işimizde, yine alanında öncü bir firma olan Japon Yusen ile başarılı bir yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Yeni gelişim alanı olarak gördüğümüz atık yönetimi alanında hizmet veren şirketimiz Aten ile Avusturyalı Brantner arasında, 2015 Mayıs ayı itibariyle başarılı bir ortaklık anlaşmasına imza attık. İleriki yıllarda bu sektörde hızlı bir gelişme alanı olduğuna inanıyoruz.”