İngiliz ekonomi uzmanı William Jackson, Bank Asya'ya el konulmasının siyasi motivasyonla yapılmış olması endişelerinin, iş çevrelerine ciddi zarar verebileceğini söyledi. Jackson, bu endişelerin Türkiye'ye yönelik doğrudan yatırımları azaltabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'de ekonominin büyük ölçüde yabancı sermaye akışına bağımlı olduğuna dikkat çeken Jackson, "İş çevrelerindeki kötüleşme, Türk lirasını daha istikrarsız yapar, faiz oranlarını yükseltir ve büyümeyi zayıflatır." diye konuştu.

Dünyanın önde gelen ekonomi danışmanlık şirketlerinden Londra merkezli ‘Capital Economics’te ‘Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti’ olarak görev yapan William Jackson, Bank Asya'nın TMSF'ye devrine ilişkin Cihan Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu. İngiliz uzman, "Bank Asya'ya el konulmasının siyasi amaçlı yapıldığına yönelik endişeler var. Bu endişeler, Pazar günü yapılacak genel seçimlerde iş çevrelerine zarar verebilecek daha otoriter bir yönetimin iş başına gelebileceği korkularını güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bank Asya'nın Türkiye bankacılık sektöründe küçük bir yere sahip olduğunu ve makroekonomik dengelere çok fazla etki etmeyeceğini kaydeden Jackson, ancak bu el koymanın siyasi motivasyonla yapıldığı endişesinin, ekonomisi büyük ölçüde yabancı sermaye bağımlı olan Türkiye'deki iş çevrelerine büyük zarar verebileceğine ve doğrudan yatırımları azaltacağına dikkat çekti.