Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Al Dabbagh, Gaziantep Ticaret Odası'na (GTO) veda ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 4 yıldır Gaziantep’te görev yapan ve bu ay emekli olan Dabbagh, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Bartık, Irak’ın Gaziantep için çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, Irak ve Türkiye’nin birbirine yakın iki ülke olduğunu söyledi. Bartık, Gaziantep’in ihracatının yüzde 31’inin bu ülkeye yapıldığını belirtti ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da iyi olması için çalıştıklarını dile getirdi. Bartık, şöyle devam etti: “Irak’la birçok yönümüz aynı. Gaziantep’in ihracatında önemli bir noktada olan Irak’ı çok önemsiyoruz. Bu ülkeye daha hızlı ihracat yapabilmemiz için Gaziantep’ten Erbil’e direkt uçak seferlerinin olmasını istiyoruz. Bu talebimizi daha önce de dile getirmiştik, bu seferler gerçekleştirilirse Irak’a ihracatı daha hızlı yapacağız.”

Dabbagh, GTO’nun Irak’a direkt uçuşlarla ilgili talebini konsolosluğun yıllık raporuna yazdıklarını ve konuyu yine gündeme getireceklerini dile getirdi. Gaziantep’le Irak arasındaki ticari ilişkilerin daha da artması için çalıştıklarını anlatan Dabbagh, Gaziantep’e geldiği günden beri ticari ilişkilerin iyileşmesi için mücadele ettiğini ifade etti.
Gaziantep’te görev yaptığı süre içinde çok iyi dostluklar kurduğunu ve şehirde güzel günler geçirdiğini belirten Dabbagh, “Gaziantep’te çok güzel ağırlandım. Yabancılık hissetmedim” dedi.

Türkiye’yle din ve kültür bağlarının olduğunu söyleyen Dabbagh, bu nedenle yaşamını Türkiye’de sürdürmeye karar verdiğini, Türkiye’yi ikinci ülke olarak gördüğünü kaydetti.