Irak'ın Süleymaniye kentinde 352 dairelik toplu konut projesi üstlenen işadamı Kadir Narin, 2009'dan bu yana yaptığı işin parasını alamadığından dert yandı. Narin, elinde mahkeme kararı olmasına rağmen gerek Türkiye, gerekse Irak'taki resmi girişimlerinden sonuç alamadığını, bu yüzden maddi durumu ve sağlığının bozulduğunu söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Aslen Diyarbakırlı olan Kadir Narin, 25 yıl önce Antalya'ya yerleşti ve turizm-inşaat işiyle uğraşmaya başladı. Narin, 2009 yılında Irak'ın Süleymaniye şehrinde 352 dairelik bir toplu konut projesini hayata geçirmek için sözleşme imzaladı.

Bunun üzerine Habur Sınır Kapısı üzerinden Süleymaniye’ye yaklaşık 1,4 milyon dolar değerinde 21 TIR dolusu inşaat malzemesi gönderdiğini aktaran Narin, geçen 6 yılda ne inşaat malzemelerini, ne de yaptığı masrafın parasını alabildiğini kaydetti.

Parasını alabilmek için başlattığı mücadelede Kuzey Irak mahkemelerinin kendisinin haklı bulduğunu ileri süren Kadir Narin, ancak mahkeme kararlarının uygulanamadığını öne sürdü. Türk Dışişleri Bakanlığı ve hükümet nezdinde de girişimlerde bulunmasına rağmen bir sonuç alamadığını da ekledi. Bu yüzden 20 yılda edindiği birikimi tükettiğini dile getiren Narin, bu iş için tatil köyü tarzındaki otelini sattığını, sonra da 26 TIR malzemenin parası olan 1 milyon 365 bin doları alabilmek için yüz binlerce dolar masraf yaptığını, Antalya'da sahip olduğu dairelerin icrayla satıldığını, arabalarını kaybettiğini anlattı. Servetinin yanı sıra sağlığını da kaybettiğini vurgulayan Narin, şeker hastası olduğunu, dişlerinin döküldüğünü, psikolojisinin bozulduğunu kaydetti. Narin, içinde bulunduğu durumu, "Çalmadım, çırpmadım. Bu benim Türkiye'deki 20 yıllık birikimimdi. Düşünüyorum, çare yok. Psikolojik olarak çöktüm. 98 kiloydum, 71 kiloyum. Yedi çocuğum var. Bu çoluk çocuğun geleceğini nasıl sağlarım bilemiyorum. İçinden çıkamıyorum." şeklinde özetleyerek, yetkililerden yardım talebinde bulundu.