Türkiye gibi İran da kendi firmaları tarafından üretilen ürünlerin, Türkmenistan pazarına ulaşmasına büyük önem veriyor. Bu nedenle, son yıllarda düzenli olarak yapılagelen İran Ürünleri Fuarı'nın 10'uncusu 25-27 Şubat tarihlerinde başkent Aşkabat'ta yapılacak.

10. İran Ürünleri Özel Fuarı'nda 120 civarında İranli şirket kendi ürünlerini tanıtacak. Fuar ile eşzamanlı olarak Türkmenistan-İran İş Forumu'nun da düzenlenmesi hedefleniyor. İşadamları forumuna katılmak üzere İran'dan 300 civarında firma temsilcisi Aşkabat'a gelecek. İranlı şirketler, yol inşaatı, petrol-gaz, elektrik enerjisi, su arıuma ve ısıtma, inşaat malzemeleri, çeşitli araba, yük araçları, tekstil, gıda ve diğer ürünlerini Türkmenistan'da görücüye çıkaracak.

Komşu ülkeler Türkmenistan ve İran arasındaki ticari ve ekonomik münasebetler üst düzeyde. Son yıllarda Türkmenistan ile İran arasındaki doğalgaz ve ulaştırma sektöründeki münasebetlerde önemli mesafe alındı. Türkmenistan doğalgazı iki ayrı boru hattıyla İran'a sevk ediliyor. Bunun yanı sıra geçen sene Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolunun hizmete açılmasıyla ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari bağlar daha da güçlendi.