Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, iş dünyasının Erbil’e uçak seferleri istediğini belirterek, uçak seferlerinin ticari ivmeye önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, Irak’la ticaretin daha iyi seviyelere çıkarılması için uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini söyledi. Bartık, Irak’ın yeni Gaziantep Başkonsolosu Taban el Aziz’i kabulünde, Gaziantep ve Irak arasındaki ticari ilişkilere dikkati çekti. Irak’ın Gaziantep için önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bartık, Irak’la komşuluğun yanı sıra kültürel birlikteliklerinin de olduğunu vurguladı. İki ülke arasında ticari ilişkilerin artırılması için çalıştıklarını belirten Bartık, şöyle devam etti:

“Gaziantep’in ihracatının önemli bir bölümünü Irak’a gerçekleştiriyoruz. Daha önce de gündeme getirdik, Gaziantep ve Erbil arasında uçak seferlerinin başlatılmasını istiyoruz. Hızlı ulaşım, ticaretin gelişmesi açısından çok önemli. İhracatta Irak açık arayla önde bulunuyor. Bu ülkeyle var olan ticaret hacmimizi daha arttırmayı planlıyoruz. Uçak seferlerinin ticari ivmeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Bartık, uçak seferleriyle ulaşımın daha hızlı sağlanacağını, iş görüşmelerinin bir gün de tamamlanacağını dile getirdi. İş insanlarının zamanla yarıştığını vurgulayan Bartık, “Bazen bir saatin ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. İhracatımızın büyük bir kısmını gerçekleştirdiğimiz ülkeye ulaşımın uçakla sağlanması bizlere rahatlatacaktır.” diye konuştu.

Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Taban el Aziz de Irak ve Gaziantep arasındaki ilişkilerin daha iyi noktalara taşımayı hedeflediğini belirtti. Gaziantepli birçok şirketin Irak’a ihracat yaptığını anımsatan Aziz, bu firmaların haklı olarak ulaşımı daha hızlı yapmak istediklerini ifade etti. Bu konuyla ilgili çalışma başlatacağını anlatan Aziz, “Ortak çalışmayla Gaziantep’ten Irak’a uçak seferler başlatabiliriz. Bu hem ulaşımı kolaylaştırır hem de Gaziantep ve Irak arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirir” şeklinde konuştu.