İstanbul Beyazıt’ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin iş dünyası bir kez daha terörü lanetledi. Yapılan açıklamalarda; yardımlaşmanın, kucaklaşmanın ayı olan Ramazan ayında gerçekleşmesinin, terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.
İstanbul Beyazıt Vezneciler’de çevik kuvvet aracını hedef alan menfur saldırıya iş dünyasından kınama mesajı yağdı. Günün birlik-beraberlik günü olduğunu söyleyen iş dünyasının önde gelen isimleri, teröre olan tepkilerini şu şekilde dile getirdi:
EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ KOORDİNATÖR BAŞKANI SABRİ ÜNLÜTÜRK
“AYNI KINAMALARI YAPMAKTAN O KADAR ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ Kİ”
Ramazanın ilk günlerinde terörün aynı tavrını sergiliyor olmasının daha üzücü boyut kazandırdığını belirten EİB Başkanı Sabri Ünlütürk, “Aynı kınamaları yapmaktan o kadar üzüntü duyuyoruz ki. İstanbul’da meydana gelen patlama, terör örgütlerinin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir an önce terörün ülkemize getirdiği sıkıntıların son bulmasını istiyorum. Ramazanın ilk günlerinde terörün aynı tavrını sergiliyor olması daha üzücü boyut kazandırıyor. Artık terörün büyükşehirlerde, ülkenin doğusunda batısında her yerinde olması da hem ekonomik hem insani olarak bizleri üzüyor. Saldırıda hayatı kaybedenlere ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI BAŞKANI ENDER YORGANCILAR
“KIRSALDAN ŞEHİRLERE GELMESİ EKONOMİYİ DE ETKİLİYOR”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "İstanbul’da meydana gelen saldırıya son derece üzüldüm. Şehit vatandaşlarımıza ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün kırsaldan şehirlere gelerek, bu saldırıları gerçekleştiriyor olmasını ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Hem yatırımcılar hem turizm açısından son derece üzgünüm. Bu ülkenin hedeflerine ulaşması için birlik ve beraberlik içinde olunması gerekiyor. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun kardeşçe yaşamış ülkede, kardeşçe yaşayabilme anlayışını herkesin göstermesi lazım” dedi.
İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ
“BOMBA KALBİMİZDE PATLADI”
Terör saldırısının kendilerini de derinden sarstığını ifade eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, şöyle konuştu:
“İstanbul’da 7 polisimizin şehit olmasına ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 30’dan fazla vatandaşımızın yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısı hepimizi derinden sarsmıştır. Bomba adeta kalbimizde patlamışcasına hep birlikte büyük üzüntü duyarken, daha da kuvvetli bir tepki ile hain terörü kınıyoruz, lanetliyoruz. Terörün ülkemizin her yerinden; doğusundan batısından, kırsalından büyük şehirlerinden temizlenmesi için gereken ne varsa yapılmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden polislerimize ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun.”
MÜSİAD İZMİR BAŞKANI ÜMİT ÜLKÜ
“BU ALÇAK SALDIRGANLAR BİZLERİ YILDIRAMAYACAK”
Tarifsiz bir üzüntü içinde olduklarını belirten Ülkü, terör saldırısını lanetleyerek, "İstanbul’daki kalleş saldırıda 7 polis memurunun şehit olduğunu, 4 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini, 3’ü ağır 36 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Çok üzgünüz. Milletimizin canı bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımızın ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Gün, birlik beraberlik günüdür. Vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve tedbirli davranmalı. Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz Milletimizin başı sağ olsun"diye konuştu.
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BİRLİĞİ BAŞKANI ZEKERİYA MUTLU
“RAMAZAN AYINDA İNSAN İNSANA BUNU YAPAR MI”
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu saldırının kardeşliğin, yardımlaşmanın, kucaklaşmanın ayı olan Ramazan ayında olmasına dikkat çekerek, “Ramazan ayında insan insana bunu yapar mı? Esnaf teşkilatı olarak çok üzgünüz. Bir an önce terör belasından bu ülkenin kurtulmasını herkesin kardeşçe yaşamasını arzu ediyoruz. Esnaf teşkilatı olarak üzerime düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Barış için kardeşlik için bu ülkenin bekası için teröre karşı yapılan her şeye destek olmaya hazırız. Esnaf teşkilatı olarak derin üzüntü yaşıyoruz. Bunu yapanların insanlıkla yakından uzaktan alakası olamaz. Hele hele yardımlaşmanın, kucaklaşmanın gerektiği bir ayda bu tür olayları yapanları kınıyorum” ifadelerini kullandı.
İZMİR DENİZ TİCARET ODASI BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK:
“BU ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”
İstanbul’daki alçak saldırıyı nefretle kınadığını belirten DTO Başkanı Yusuf Öztürk de şunları söyledi:
“Bilinmesini isterim ki ülkemizin bütünlüğüne ve geleceğine kasteden bu menfur olay karşısında, iş dünyası olarak asla geri adım atmayacağız. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Saldırıların rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da gerçekleştirilmesi, saldırganların çirkin yüzünü göstermektedir. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”