Kobit Bilişim Yetkilisi Şeref Koca, "Yeni düzenlenen kanunun gereği e fatura olarak adlandırılan yeni sisteme geçmiş bulunmaktayız. Bu sisteme tüm mükellefler dahil olmayacak, bunun için bazı kriterler istenmektedir" dedi.

Koca, yaptığı açıklamada, yeni sisteme geçmek için bazı kriterlerin olduğunu belirterek; bu kriterlerin en önemlisi  cirosu 10 milyon olan ve aktifi 100 milyon ve üzeri olan firmalar için geçerli olduğunu söyledi. Ciro kaydı aranmaksızın elektronik faturaya geçmesi mevzuat gereği zorunlu olan sektörler de mevcuttur 

Kobit bilişim birçok alanda dinamik yazılım çözümleri geliştirmekte olması elektronik fatura konusunda müşterilerimizin ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflemiş ve mühendislerimiz ile bir yıllık yoğun uğraşlar neticesinde”  iş dünyasının gündemini meşgul eden” zaman ve maliyetleri konularında ise düşündüren, elektronik fatura için Windows ve msdos tabanlı muhasebe programlarına da entegre çalışan elektronik fatura modülü çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır. 

Kahramanmaraş ve bölge illerde istenilen kriterlere sahip olan firmalara sektörel bazda aylardır toplantılar düzenlemekteyiz , elektronik fatura hakkındamükelleflerin endişelerini giderecek  çözümler sunuyoruz, geliştirmiş olduğumuz elektronik fatura modülü sayesinde hem ekonomik hem 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde elektronik faturayı kullanıma hazır hale getirerek çözüme kavuşturuyoruz.

Sektörlere özel düzenlediğimiz toplantılara katılım sağlayamayan firmalarımızın ise / kobitbilisim.com / adresini ziyaret ederek elektronik fatura modülüz ile ilgili bilgiler alabiliyorlar, fakat elektronik fatura konusu önemi oldukça fazla olmasından dolayı ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Kahramanmaraş ”tan yurt genelindeki tüm yatırımcılarımızın ilgili yetkililerin bu toplantılara katılmalarında yarar görüyorum” çünkü elektronik faturanın özellikle kayıt dışı ekonominin azaltılması ve uluslararası ekonomik entegrasyonun hızlanması bakımından e-faturanın büyük etkileri olacaktır.

Zorunluluk kapsamındaki işletmelerin de sisteme geçiş sürecinde maliyetlerinin yüksekliği ve takvim sıkışıklığı mevzuat içeriği gibi işleyişi ile ilgili ciddi kaygıları var, fakat kobit bilişim olarak biz bu kaygılardan firmaları geliştirmiş olduğumuz elektronik fatura modülü sayesinde ve bilgilendirme toplantıları neticesinde” sizleri hem düşük maliyet imkânı sunuyor hem de 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde çözüme ulaştırıyor ve danışmanlık hizmetinizi de sağlıyoruz.

Bu kaygıların giderildiği bir geçiş süreci ile e-fatura uygulaması Türkiye'deki birçok ekonomik ve mali parametreyi olumlu etkileyecektir dedi.

Muttalip AKKUŞ