Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) tarafından düzenlenen "Markalaşma" konulu seminerde iş kadınlarına, "Markalarınıza yatırım yapın" çağrısı yapıldı. Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin tarafından verilen seminerde markalaşmanın önemi, Türkiye ve dünyada markalaşma konusu anlatıldı. Zemin, “Güçlü marka, sizi lider yapar. O nedenle markalaşmaya önem verin. Marka olan firmalar ayakta kalır.” dedi.

Seminerin açılışında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, üyelerine markalaşmanın önemi ve süreci hakkında bilgilendirme yapılacağını belirterek, rekabette bir adım öne geçmek için markanın çok önemli hale geldiğini söyledi. Markaya yatırım yapan firmaların, marka değerleriyle bile diğer firmaları geride bıraktığına dikkat çeken Elmasoğlu, “Biz de bu nedenle markalaşma konusunda üyelerimizi bilgilendirmek istedik. Bundan sonra da üyelerimizin ihtiyaç duyduğu konularda eğitim ve seminerlere devam edeceğiz.” dedi.

İLK 10 FİRMANIN MARKA DEĞERİ 90 MİLYAR DOLAR

Semineri veren Süleyman Zemin ise yurtiçinde marka ve tasarım tescili, marka tescilinde dikkat edilecek hususlar, AB sürecinde marka tescili, Madrid Protokolü, marka patent ve tasarımın taklit edilmesi durumunda cezai müeyyideler konularında bilgi verdi. Katılımcıların sorularını da cevaplayan Zemin, Türkiye’de yer alan ilk 10 firmanın sadece marka değerlerinin 80-90 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti.