Konya’nın Akşehir ilesinde faaliyet gösteren Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Akşehirli işadamlarına yurtdışı yatırım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Afrika’da inşaat sektöründe hizmet veren İşadamı Mehmet Cankurt’un konuşmacı olarak yer aldığı programa değişik sektörlerden işadamları katıldı. Afrika’daki tecrübelerini paylaşan Cankurt iş imkânlarını konusunda bilgi verdi. Katılımcı işadamlarının kendi sektörleriyle ilgili sorularını da cevaplayan Mehmet Cankurt, Özellikle Batı Afrika ülkelerinin birçok sektör için yatırıma çok elverişli olduğunu kaydetti. Gelecek 10 yılın yükselen yıldızının Afrika olduğunu belirten İşadamı Cankurt ‘’Buralarda sermaye birleşimi ile de iş yapılabilir. İnşaat sektörünün değişik kollarında ve AVM işletmeciliğinde çok ortaklı yatırımlar yapılarak o ülkelerde sektörün öncüsü olunabilir. Türkiye’den giden ve yatırım yapacak işadamları oradaki Türk Okulları sayesinde özellikle şirket kurulumu ve resmi işlerini daha seri halledebilir, bu durum yatırımcı için büyük avantaj’’ ifadelerini kullandı.

AKSİAD Başkanı Ali Lütfi Ökesli, Katılımcılara teşekkür ederken bu tür bilgilendirme programlarına devam edeceklerini bildirdi.