Bursa’da otomotiv fabrikalarında iş bırakma eylemleri sürerken birbirinden ilginç pankartlar dikkatlerden kaçmıyor. Tofaş önünde yeleme devam eden işçilerin Kemal Sunal’ın ‘İnek Şaban’ filminden yola çıkarak hazırladıkları ‘Tofaşlı Harranlılar’ pankartı büyük ilgi gördü.

Haklarını aramak için iş bırakan çalışanlar yöneticilere mesajlarını pankartlar üzerinden ulaştırmaya çalışıyor. ‘Diren Tofaş tarih yazıyoruz’, ‘Diren Tofaş beraberiz’, ‘Ölmek var dönmek yok’, ‘Diren babam’, ‘Diren baba zafer bizim olacak’ ve ‘Evladım üzülme direni yürek ister’ şeklinde yazılan pankartlar hem gülümsetiyor, hem de mesaj veriyor.

Tofaş önünde bekleyen işçilerin hazırladığı ‘Tofaşlı Harranlılar’ pankartı aynı zamanda slogan olarak ta kullanılıyor. Kemal Sunal’ın ‘İnek Şaban’ filminden alınan replikten yola çıkarak yazılan pankart, işçilerin en popüler sloganı.

Hatırlanacağı gibi filmde İstanbul’a çalışmaya giden Kemal Sunal inşaatta çalışırken akşam parasını almaya gidiyor. Ancak parayı dağıtan görevli herkese 300 lira verirken Sunal'a 100 lira veriyor. Şaşırıp ‘Hepsi bu kadar mı kurban’ diye soran Sunal’a ilgili kişi; ‘Evet’ cevabını veriyor. Bunun üzerine ‘Benimki niye ötekilerden eskik’ şeklinde soran Kemal Sunal’a görevli ‘onlar sendikalı’ cevabını veriyor. Kemal Sunal ise Bende Harranlıyım’ şeklinde karşılık veriyor.”

YARDIMLARI ENGELLEDİLER

Tofaş önünde eyleme devam eden işçi temsilcileri, en büyük sıkıntıların ailelerinden 6 gündür uzak kalmak olduğunu belirtti. Gelen baskılardan dolayı bazı belediyelerden yardımlarını kesildiğini beliren işçiler, valilikte yaptıkları toplantıda eylemlere son verilmemesi halinde yerel yönetimlerin yardımlarını keseceğinin söylendiğini ifade etti.

Kendilerinin kimseden destek beklemediklerini anlatan işçiler, “Biz zaten kimseye bağlı değiliz, her hangi bir grubun veya siyasi partinin militanı değiliz. Biz bağımsız çıktık yola ve bağlı olmaya da niyetimiz yok. Değil valiliğe, biz kendi patronumuza bile bağlı değiliz şuanda.” şeklinde konuştu.

Tofaş’ta ki eylemlerin karalılıkla devam ettiğini belirten işçiler, “Tofaş’ta ki eylemlerin 6. günündeyiz, içerideki arkadaşlarda devam ediyor. Biz yönetime birinci ağızdan taleplerimizi sunduk. Biz yönetime taleplerimizi sunduk, onlardan bu konuyla ilgili net cevap almadık ve alana kadarda buradayız.” diye konuştu.

Bu arada dün Cihan Haber Ajansı olarak yaptığımız haberden sonra bu gün işçilerin bulunduğu alanda belediye ekipleri tarafından sivri sinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapıldı.