Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3,5 yıldır işsiz olan Murat Berberkayar, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (ERDEMİR) defalarca yaptığı iş başvurularına geri dönüş olmaması üzerine bu sefer internetten sesini duyurmaya çalışıyor.

İşsiz olduğunu, bahçe işiyle uğraşııp günlük market kağıtları dağıtarak kazanç sağlamaya çalıştığını ifade eden Murat Berberkayar, "Şehir dışında da iş aradım. Ancak öncelik o yörenin işsizlerine veriliyor. Bir tek buradaki işsizler kendi memleketlerinde iş bulamıyor." dedi. Ereğli'de yaşayan evli, 5 yaşında bir kız çocuğu olan Murat Berberkayar, 3,5 yıldır iş arıyor. Gerek Ereğli'de gerekse de şehir dışında iş aradığını ancak bunda başarılı olamadığını söyleyen genç adam, şehir dışında gittiği yerlerde iş imkanının önce o bölgenin işsizlerine sağlandığını daha sonra dışarıdan gelenlere iş verildiğini öğrendiğini kaydetti.

Meslek lisesi mezunu olması sebebiyle yıllardır Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) işe girmek için yaptığı başvuruların geri dönüşü olmaması üzerine sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalıştığını anlatan Berberkayar, "Böyle bir video paylaşmak son noktaya geldiğim için oldu. Yaklaşık on, on iki yıldır buraya başvuru yapıyorum ama hiçbir şekilde cevap alamadım. Sendika başkanının yanına çıktım, ERDEMİR'in genel müdürüyle görüşmek için bir sürü girişimlerde bulundum, hiçbir sonuç alamadım. Bir kere ofislerine başvuru yaptığım zaman kendilerine beş dakikalık görüşme yapmak istediğimi söyledim ama bana mümkün olmadığını söylediler. İş için internet üzerinden başvuru yapabileceğimi söylediler. Ancak ondan da sonuç alamadım." dedi.