Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı birinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8 arttı. Endeks, sanayi sektöründe yüzde 3,9, inşaat sektöründe yüzde 1,9 ve hizmet sektöründe yüzde 5,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 19,5 ile bilgi ve iletişim sektöründe gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi birinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,4 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları sanayi sektöründe yüzde 4,7 ve inşaat sektöründe yüzde 2 ve hizmet sektöründe yüzde 4,4 olarak gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 12,9 ile bilgi ve iletişim sektöründe gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, birinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,3 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları sanayi sektöründe yüzde 2,6, inşaat sektöründe yüzde 1, hizmet sektöründe ise yüzde 7,6 olarak gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde birinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre en yüksek artış yüzde 67,4 ile bilgi ve iletişim sektöründe gerçekleşti.