Aydın 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Ülkemizde olduğu gibi Aydın’da da temel sorun işsizlik değil, mesleksizliktir. Firmalarımız kapasite arttıramamakta, yeni yatırımlar yapmak isteyen işverenlerimiz ertelemek zorunda kalmaktadır. Bu durum, 2023’te 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen ülkemiz için bir risktir.” dedi.

Atatürk Kent Meydanı’ndaki açılışta konuşanTerzi, 68 firmanın katıldığı fuarda, iş arayanla işçi arayanları buluşturacaklarını söyledi. Türkiye’deki işsizlikle ilgili açıklama yapan İl Müdürü Terzi, “Bu tür fuarlar firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak, işgücünü arz edenlerle talep edenleri, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde biraraya getirerek, insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenleniyor. Gıdadan otomotive, madenden turizme varıncaya kadar pek çok sektör temsilcisinin yer aldığı 68 firmanın katılımı ile Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Kurumumuzun temel gayesi Aydın’da istihdamı arttırmak, işverenimizin aradığı nitelikli insan gücünü karşılamaktır. Bütün çabamız kendini yetiştirmiş, mesleğinde uzman, işini seven, mutlu bireylerdir. Temel amacımız, 2023 hedefimiz olan yüzde 5 işsiz oranını yakalamaktır. Aydınımız, Türkiye’de jeotermalin merkezidir. Bu süreç arkasından tarımı, kaplıca turizmini ve sağlık turizmini getirecektir. Şu an bile sanayide ve hizmet sektöründe yetişmiş eleman sorununu çözemeyen Aydınımız da ilerisi için daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır.” şeklinde konuştu.

Jeotermal enerji alanında Aydın’da gelecekte eleman sıkıntısı yaşanacağını da kaydeden İŞKUR İl Müdürü Terzi, “Yaptığımız anket ve araştırmalara göre Aydın jeotermalde, tarımda ve hizmet sektöründe çalışacak eleman bulmakta çok zorlanacaktır. Bu kapsamda Aydın Çalışma ve İş Kurumu olarak iş arayanlarımızın işe girmelerini kolaylaştırıcı, başta mesleki eğitimler ve işbaşı eğitim programları olmak üzere diğer bütün faaliyetlerimizin tüm kesimlere ulaşması için büyük çaba sarf etmekteyiz. Buradan özellikle, deneyimli eleman bulamayan işverenlerimize ve tecrübesi olmadığı için iş bulamayan iş arayanlarımıza ve üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerime sesleniyorum, İŞKUR’un işbaşı eğitim programlarından sizleri faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.

İki gün sürecek fuarın açılışına Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, daire müdürleri, firma temsilcileri ve davetliler katıldı.