İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, ülkede işsiz sayısında yaşanan artışın önüne geçmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek, "Ülkede yaşanan işsizlik oranını düşüreceğiz." dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da İŞKUR İl Müdürü Tacettin Ötügen'i makamında ziyaret etti. Yazıcı burada kurum çalışmaları ve yaşanan işsizlikle ilgili soruları cevaplandırdı. Yazıcı, ülkede iş gücüne katılan kişi sayısının 800 binlerden 1 milyon 700 binlere ulaşmasının işsizlikteki ortaya çıkan artışın en büyük nedeni olarak göründüğünü ifade etti. İŞKUR olarak 10,9 oranına çıkan işsizlik oranını aşağıya çekmek için çeşitli tedbirler alacaklarına işaret eden Yazıcı, "İş gücüne katılan kişi sayısının normalde 800 binlerden 1,7 milyonlara ulaşması işsizlikteki ortaya çıkan artışın en büyük nedeni olarak gözüküyor. Yeni tedbirlerle yeni politikalarla bu rahatsız edici unsurla mücadelemiz devam edecek. İşsizlik oranı şu anda 10,9 olarak görünüyor. Bu oranı aşağıya düşürmek için yeni tedbirler alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yılın ilk iki ayında özel sektöre yaklaşık 173 bin kişinin İŞKUR tarafından yerleştirildiğini de hatırlatan Yazıcı, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında bir artışı ihtiva ettiğini kaydetti. İŞKUR Genel Müdürü ayrıca kurum olarak 337 bin engelli vatandaşı da kamu ve özel sektörde işe yerleştirdiklerini sözlerine ekledi.