Bursa’da her gün kendisinden yüzlerce insanın İŞKUR’un nerede olduğunu sormasından bıkan esnaf, çözümü ilginç bir yazı asmakta buldu.

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde Cumhuriyet Caddesi'nde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nü (İŞKUR) bulmayı kolaylaştırıcı tabela olmaması, buraya işi düşen vatandaşları uğraştırıyor. Vatandaşlar, çareyi çevredeki esnaf ve vatandaşlara sormakta buluyor.

Vatandaşların en çok sorduğu esnaflardan biri de Cumhuriyet Caddesi üzerinde meyve tezgahı bulunan Ayhan Çelik. İŞKUR binasının tam karşısında meyve tezgahı bulunan Çelik, adres sorulmasından bıkınca, bir kartona 'İŞKUR karşı arada sorma yeter. İŞKUR’u sormadan bulana 1 kilo erik ve 2 kilo çilek bedava' şeklinde yazı asmakta bulmuş.

Kendisine günde yüzlerce kişinin İŞKUR’un adresini sorduğunu belirten Ayhan Çelik,
"Günde en az 150 kişi İŞKUR’u soruyor. Yazıyı gösterdiklerim ise yine başka tarafa gidiyor, yine ben çağırıp yol gösteriyorum. İŞKUR’culara dedim; ‘bir tane tabela yapalım buraya asalım, parasını ben vereyim’ ama yakından buradan taşınıp Yalova yoluna gideceklermiş, eğer giderlerse kurtulacağız.” şeklinde konuştu.

Esnaf Cemil Açıkgöz de sürekli İŞKUR’un sorulmasından bıktıklarını belirterek, “Bu konuda İŞKUR’dan bir talebimiz olmadı maalesef, olması lazımdı. Ama İŞKUR’un da bu konuyla ilgili hiçbir çalışması olmadı, vatandaşlara yardımcı olmuyor.” şeklinde yakındı.