İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İran ile P5+1 ülkelerinin tarafı olduğu nükleer anlaşmanın Türkiye’de pek çok sektöre fırsatlar sunacağını vurguladı.

Bahçıvan’ın anlaşma ile ilgili açıklaması şöyle:

“Dün Batı’daki komşumuzdan, bugün Doğu’daki komşumuz İran’dan olumlu haberlerin gelmiş olması, içinde bulunduğumuz bölgenin son yıllardaki durumu dikkate alındığında son derece sevindirici.

İran ile P5+1 ülkelerinin nükleer anlaşmaya varmış olması, bu ülkenin yeniden dünyayla bütünleşmeye başlaması ekonomimiz açısından hiç kuşkusuz olumlu bir gelişmedir. İran’a uygulanan ambargoların kalkmaya başlayacak olmasıyla birlikte ikili ticari ilişkilerimiz yeni bir ivme kazanacaktır. Bu anlaşma öncesi özel sektörümüz uygulanan ambargolar nedeniyle İran’la ekonomik ilişkilerde tereddüt ve korkular yaşamaktaydı. İşte bu anlaşmayla bu olumsuz hava geride kalıyor. İran büyük nüfusu ve pazarıyla dayanıklı tüketim malları başta olmak üzere Türkiye’ye birçok sektör için yeni fırsatlar sunacak. Bu anlaşmayla dünya enerji fiyatları da olumlu bir seyir izlemeye devam edecek. Bu da bizim için önemli. Sınır ticareti açısından bu anlaşmanın önemine baktığımızda, Güney sınırlarımızda sınır ticareti çok kötü bir durumda iken, İran ile önümüzdeki aylarda sınır ticaretimizin canlanmaya başlayacak olması Doğu sınırlarımızdaki yöre insanının hayatına olumlu katkı yapacaktır. “