İstanbul Sanayi Odasının (İSO) ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması sonuçlarına göre, listede Kahramanmaraş'tan 8 firma yer aldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş sanayisinin gelişerek her geçen yıl büyüdüğünü belirtti.

Geçen yıl listeye kentten 6 firmanın girdiğini, bu yıl sayının 8'e yükseldiğini ifade eden Karaküçük, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş'ta sanayileşme hamlesi devam ediyor. Türkiye'nin önemli sanayi merkezleri arasına girerek ülke ekonomisine ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş son yıllarda yaptığı yatırım atağıyla ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olmuş ve ciddi bir büyüme eğilimini yakalamıştır. 2005 yılından bu yana yapılan 4,3 milyar dolar özel sektör yatırımı, 1,8 milyar dolar dış ticaret kapasitesi, 100 bin kişiye dayanan özel sektör istihdamı vardır."

Karaküçük, Kahramanmaraş'ın 4,6 milyar TL'ye yaklaşan kredi ve 2,4 milyar TL'yi geçen mevduat yapısıyla Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunduğunu, kentin 5 milyar dolarlık ihracat hedefiyle de 2023 vizyonuna ışık tuttuğunu vurguladı.

Kentteki bütün gelişmelerin temelinde, sanayileşmede gösterdiği başarıların yattığını vurgulayan Karaküçük, listede yer alan şirketlere, ülke ve şehir ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti.