Aynı Malzemeler Farklı Lezzetler Projesi kapsamında 6 İspanyol öğrenci Manavgat'ta 5 yıldızlı otellerde staj görüyor.

2014 İspanya Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı (SEPIE) tarafından desteklenen 'Aynı Malzemeler Farklı Lezzetler' isimli Erasmus+ projesi kapsamında İspanya'nın Castellon de Plana bölgesindeki Costa de Azahar Hostaleriai Turisme Industries Alimentaries okulundan öğretmenleri Francisco Javier Asensio Martinez ve 6 öğrencisi Manavgat'ta otellerin mutfaklarında stajlarına başladı. Öğrenciler, Maria Sofia Cash Perez, Adrian Perez Gonzalez, Bernat Segarra Sospreda, Raquel Ezcurra Barco, Borja Ten Bru, Marıa Jose Porcar Gual, Horus Paradise Hotel, Barut Hemera Hotel ve Kamelya World Hotel'de uygulamalı staj yapıyor.

İspanya'dan gelen öğrencilerin, stajlarını Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin koordinesinde otellere yerleştirildiğini ifade edildi. İspanyol öğrencilerin Türk mutfağına özgü tatlı ve yemekleri öğrenmeleri hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Yüksel, İspanyol öğrencilerle ilgili şu bilgileri verdi: "Costa de Azahar okulu şubat ayında bizim öğrencileri İspanya'da en iyi şekilde ağırlayıp, çok kaliteli bir şekilde çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulundu. Aynı şekilde bizde Şule Muzaffar Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapıp İspanyol öğrencilerimize Türk misafirperverliğini göstereceğiz. Öğrencilerin bütün işleri ve sorunları ile proje koordinatörü müdür yardımcımız Onur Arslan ilgilenmektedir. Proje kapsamında öğrencilere İngilizce Öğretmenimiz Çağdaş Özbay' tarafından Türkçe ve İngilizce dil eğitimi verilmektedir."

Yüksel, Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından koordine edilen projede öğrenciler 21 gün süre ile otellerde çalışarak hem Türk mutfağından baklava, kalburabastı, tulumba, künefe, sütlaç, kazan dibi, kadayıf, kabak atlısı hem de Türk kültürünü tanımış olarak ülkelerine döneceklerini kaydedildi.