Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’nı ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın Türkiye’nin işsizlik oranı en yüksek il olduğuna dikkat çekti. Çetin, “Başta tekstil olmak üzere Adana’ya ciddi teşvikler sağlanması şart. Aksi halde bugünleri bile ararız.” diye konuştu.

Kendi iş kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olan Teksif’i ziyaretinde ekonomik sorunlara değinen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bölge temsilciliği görevine atanan Cumali Kutlu ile görüş alışverişinde bulundu. Adana’nın yatırım fakiri bir il olduğunu vurgulayan Soner Çetin, “56 fabrikası kapanmış bir şehirde yaşıyoruz. Türkiye’nin oransal olarak işsizlik rekoru Adana’da. Artık saymayı bıraktık ama birkaç ay önce iş için başvuranların bıraktığı CV sayısı 30 bini geçmişti. Adana sanayisindeki tüm sektörlere taze kan gerek.” dedi.

Yıllar önce MENSA’da işçi ve baştemsilci olarak çalışmış olan Teksif Bölge Temsilcisi Cumali Kutlu, tüm belediye başkanlarıyla kamu yöneticilerini ve sanayicileri bir araya getirecek toplantı yapılması için çaba göstereceğini söyledi. Adana’ya ancak Adanalıların sahip çıkabileceğinin altını çizen Kutlu, “Şehir bazında değil, sektörel teşvikler sağlanmalı. Aksi halde Hindistan ve Çin’le rekabet edemeyen tekstil sektörü iflaslar yaşayabilir.” uyarısında bulundu.