Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz ışık, 17 Ağustos Depremi’nden geçen 16 senede riskli alan ve binaların tam olarak elden geçirilemediğini vurguladı. Işık, “Türkiye’nin yüzde 95’i deprem bölgelerinde ikamet ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan risk belirlemeleri ve yıkımlarda İstanbul başta. İstanbul’da 27 adet riskli alan var. Şehirde maalesef riskli binaların yüzde 15’i yenilenebildi. Bunun yanı sıra ülkede 20 milyonu aşkın konut depreme dayanıksız.” dedi.


17 Ağustos Depremi’nin 16. senesi nedeniyle açıklama yapan Işık, afetlere dayanıklı bina ve konutların inşa edilmesi talebinde bulundu.

Yavuz Işık, KGS belgeli hazır beton kullanılmasının depremde hayat kurtaracağını ifade etti.

Öte yandan THBB , afet müdahaleleri için eğitimler veriyor. Bu çerçevede AKUT tarafından birlik üyelerine 128 saatlik 7 başlıkta verilen eğitimin (Yangın Güvenliği ve Yangına Müdahale Eğitimi, Kapalı ve Kısıtlı Alan Eğitimi, Yüksekte Çalışma Eğitimi, Afet Organizasyonu, Enkaza Yaklaşma ve Enkaza İlk Müdahale Eğitimi, Teknik Kurtarma Malzemeleri ve Acil Durum Lojistiği Eğitimi, İlkyardım Eğitimi, Acil Durum Yöneticisi Eğitimi) ardından tatbikat yapıldı.