Bursa’da, maaşlarında iyileştirme talebiyle işçilerin Tofaş Fabrikası'nda sürdürdüğü iş bırakma eyleminin yedinci gününde hareketli dakikalar yaşandı. Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu’nin, işçilere gönderdiği mesajda ‘saat 16.30'a kadar işe dönmeyen çalışanların iş akdinin feshedileceğini’ söylemesine karşın işçiler fabrikaya girmedi.

Fabrika içinde ve dışarıda günlerdir bekleyen işçiler, taleplerinin karşılanmasını istiyor. Sıcağa rağmen fabrika önünden ayrılmayan işçilere aileleri de destek veriyor. Eşlerini yada çocuklarını görmek, onlara destek olmak amacıyla fabrikaya gelen aileler, hak mücadelesine destek veriyor.

“BABA, BENİM İÇİN, KARDEŞİM İÇİN DİREN”

Fabrikaya gelen küçük çocuklar da babalarına destek oldu. Ellerine aldıkları hoparlör ile fabrika içindeki babalarına seslenen iki çocuk işçilerden yoğun alkış aldı. Çocukların, “Baba benim için, kardeşlerim için diren”, “Baba, arkandayız, diren baba, bizim için diren” demesi dikkat çekti.

Bu arada, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu imzasıyla işçilere gönderilen mesajda, ‘Saat 16.30’da işe başlamayanlar hakkında yasal işleme başvurmayacağız” şeklindeki mesaj, hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Fabrikaya girmeyen işçiler, saatler 16.30’u gösterdiğinde alkışlarla protesto yaptı.

İşçi temsilcilerinin fabrika yöneticileri ile görüştüğü belirtildi.