Fransa'daki açılış törenine katılan Bekir Boydak, Fransa İşadamları Derneği'nin (FEDİF) düzenlediği kahvaltıda Türk işadamları ile bir araya geldi. Beraberindeki işadamları ile İstikbal Meaux mağazasının açılışına katılan Boydak, Aralarında FEDIF Genel Başkanı Alpaslan Şahin ve Fransız Milletvekili Pascal Popelin'in bulunduğu açılış kokteylinde kısa bir konuşma yaptı. Boydak konuşmasında Fransa'da İstikbal mağaza sayısının 13'e ulaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"BOYDAK, YÖNÜNÜ AVRUPA'YA ÇEVİRMİŞ DURUMDA"

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Boydak, "Bugün malum Fransa'da 13. mağazamızı açıyoruz. Aynı anda bugün Franskfurt'da ve Stokolm'de toplam dört farklı açılışımız var. Dolayısıyla Boydak yönünü Avrupa'ya çevirmiş durumda. Milli gelirin ve gelişmiş demokrasilerin olduğu yerlerde ticari hayatta canlı oluyor. Malum, bildiğiniz gibi Türkiye'nin etrafında şu anda bir takım savaş ve problemler var. Gerek Suriye hadisesi, gerek diğer ülkeler ile olan problemlerimiz, İran'ın mobilya ithalatını durdurması gibi nedenlerle biz de zorunlu olarak ürünlerimizin beğenildiği Avrupa pazarına yöneldik." dedi.

Yakın zamanda yeni mağaza açılışlarının olacağını belirten Boydak, "İstikbal markamızın Avrupa'da 66 mağazası var. Son iki yılda yaptığımız yatırımlarla bu noktaya geldik. İnşallah bir iki yıl daha hızlı gayretle 100'ün üzerine ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an itibari ile Avrupa'nın bütün başkentlerinde varız. Allah'ın izni ile bu yapımızı geliştirmeyi daha çok tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"FRANSIZ MÜŞTERİLERİMİZE İSTİKBAL KALİTESİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Uzun yıllar Cusine Elite markası altında ticari faaliyette bulunduklarını belirten Fransalı Türk işadamı Mevlüt Uçar, "Bu ilk mağazamız. İstikbal markası ile birlikte çalışmak istedik. Çünkü İstikbal Türkiye ve dünyada bilinen bir marka. Fransız müşterilerimize İstikbal kalitesini göstermek ve fiyat avantajlarından yararlandırmak istiyoruz. Bu amaçla bu mağazamızı açtık. İstikbal gurubu ile çalışmaktan gururluyuz. İnşallah hayırlı olur, İnşallah başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

FRANSIZ MİLLETVEKİLİ PASCAL POPELİN'DEN TÜRK İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR

İstikbal mobilya mağazasının Meaux şehrindeki açılışına katılan Fransız Milletvekili Pascal Popelin, Türk işadmlarının Fransa'ya yatırım yapmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Fransa'nın ekonomisine ve istihdamına katkıda bulundukları için Mevlüt Uçar ailesine ve Boydak gurubuna teşekkür eden Popelin, bölgede yaşayan Türk toplumundan ve Türk işadamlarının ticari faaliyetlerinden övgü ile bahsetti.

Açılış kurdelesini Mevlüt Uçar ile birlikte kesen Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, beraberindeki davetliler ile mağazayı gezdi, işadamları ve müşteriler ile sohbet etti. İstikbal mağazasının açılışına katılan davetlilere çeşitli ikramların yanı sıra açılışa özel yastıklar hediye edildi.