Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal, yurtdışı pazarlarda yaygınlaşma ve daha fazla tüketiciye ulaşma hedefi doğrultusunda yatırımlarına Kosova ile devam ediyor. Son olarak Kosova’nın Gjilan ve Ferizaj şehirlerinde aynı günde 2 mağaza birden açan İstikbal’in yurtdışı mağaza sayısı böylece 334’e ulaştı.

Kosova’da konuşan Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, “İstikbal markamızla hedefimiz, 2016 sonuna itibariyle Avrupa’da 100 mağazaya ulaşmak. Biz markamızı dünya çapında tanınır ve erişilebilir bir yapıya ulaştırmak istiyoruz. Bunun için de içeride ve dışarıda tüketiciye güvenebilecekleri bir markayı, kaliteli ve uygun fiyat garantisiyle sunmak için çalışıyoruz. Kosova’da açtığımız 2 mağaza, bu yoldaki iddiamızın güzel bir örneğidir” diye konuştu.

Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal, yurtdışı mağazalaşma operasyonu çerçevesinde Kosova’da 1 günde 2 mağaza birden açtı. Kosova’nın Gjilan ve Ferizaj şehirlerinde açtığı 2 mağaza ile İstikbal, yurtdışı mağaza sayısını böylece 334’e ulaştırdı. Bir evin ihtiyacı olan ve her zevke hitap edebilen koleksiyona sahip olan İstikbal, Gjilan şehrinde 1.500 metrekarelik, Ferizaj şehrinde ise 800 metrekarelik mağazasıyla Kosovalı tüketicilere hizmet verecek.

Mağaza açılışlarına Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, Kosova Türk Temsil Heyeti temsilcileri ile Gjilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri ve Ferizaj Belediye Başkanı Muharrem Svarqa katıldı.

'2015 YILI SONUNDA TOPLAM 46 YENİ MAĞAZA AÇMIŞ OLACAĞIZ'

Açılışta konuşan Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, “İstikbal markamız Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisi konumunda. Bu konumumuzla 2023 yılında dünyanın en büyük 3 mobilya üreticisinden biri olma hedefiyle mağazalaşma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Küresel hedefler koyan ve hayata geçiren bir marka olarak hedef pazarlara ve tüketicilere daha yakın olmak, onlara çok daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla 2015 yılı sonunda planladığımız gibi yurtdışı toplam mağaza portföyümüze 32 yeni mağaza daha eklemiş olacağız. Şu an 50 ülkede bulunan 300’den fazla münhasır mağazamız ve yaygın ihracat ağımızla toplamda 100’den fazla ülkede ürünlerimiz satılıyor. İhracatımız günden güne artıyor. Kosova’da hizmete açtığımız 2 mağaza da bu ağın genişletilmesi adına önemli bir adım oldu” dedi.

'MARKAMIZIN TEMELİ YENİLİĞE DAYALI'

İstikbal markasının mobilya sektöründe açık ara lider olduğunu belirten Memduh Boydak, “Boydak Holding olarak lokomotif sektörümüz mobilya… İstikbal markamız da mobilya sektörünün tartışmasız lideri konumunda. Markamızın dinamik, yeniliklere hemen adapte olan yapısı, liderliğinin arkasındaki en önemli itici güç. Yeniliğe dayalı büyüme stratejisi olan markamızla ürünlerimizi bugün Avrupa’dan Asya’ya, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya ve Amerika’ya kadar tüketicilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.