İsveç'in başkenti Stockholm’ün Solna bölgesinde inşaatı süren Yeni Karolinska Hastanesi’nin (NKS) maliyeti, Dubai'de bulunan en yüksek gökdeleni Burç Halife’yi neredeyse ikiye katlayacak.

828 metrelik yüksekliğe sahip ve 160 katı olan Burç Halife toplam 1,5 milyar dolara (13.2 Milyar Kron) mal olmuştu. İsveç’in Svenska Dagbladet gazetesinde yer alan habere göre, Yeni Karolinska Hastanesi’nin maliyeti ise 22,8 milyar kronu buluyor.

Nisan 2008 yılında yapına karar verilen ve 2010 yılında 330 bin metrekarelik alanda yapına başlanan Yeni Karolinska Hastanesi, 2016 yılının sonunda ilk hastalarına kapılarını açacak. Projenin tamamıyla bitmesi ise 2018 yılının bahar aylarını bulacak.

Proje tamamlandığında bu yeni üniversite hastanesi; bi çok tıbbi konuda dünyada en gelişmiş tesislere ve imkanlara sahip olacak. Stockholm İl Meclisi ve İsveç Hastanesi Ortakları (SHP) arasında bir Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) sözleşmesine sahip olan hastane, yaklaşık 8. bin oda, 36 ameliyathane ve 730 tek kişilik hasta odasına sahip olacak.