Stockholm Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erik Meyersson, Türkiye’de basına yönelik baskıların iş dünyasına sıçramasının olumsuz etkilerine dikkat çekmek için ilginç bir paylaşımda bulundu.

Halihazırda Harvard Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalar yapan Meyersson, Twitter adresinden paylaştığı mesajında, “Türkiye’deki son baskılar seçkin işletmelere: Alaton, Boydak, Doğan ve Koza İpek. Kaç, para kaç!” ifadesini kullandı.

ŞİMDİ HEDEFTE BOYDAK VAR

Kişisel twitter hesabında Türkiye’deki baskı ortamının yeni adresinin iş dünyası olduğuna dikkat çeken Meyersson, mevcut durumun yatırımcıları ürkütebileceği mesajını verdi. Boydak’a yönelik polis operasyonlarını eleştiren Meyersson, söz konusu gelişmeyi, “Ekonomik el koymanın devam ettiği Türkiye’de AKP rejimi bir başka işadamını hedef aldı.” şeklinde değerlendirdi.

Meyersson, bir başka paylaşımında da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin, “İhracatımız düşüyor, evet doğru ama ithalatımız daha fazla düşüyor.” şeklindeki açıklamasıyla dalga geçti.