Daimler bünyesinde bulunan Mercedes-Benz Türk’ün IT Hizmetleri Merkezi’ne 2016 sonuna 13 milyon Euro’yu aşkın yatırım yapılması planlanıyor. Bu yatırımla teknik alanda ilerleme hedefleniyor.

İstanbul’da 2 bin 800 metrekare alana yayılan IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binası törenle hizmete açıldı. Törene Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz, SAP Hizmetleri Direktörü Dr. Guido Vielsack, SAP &Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör de katıldı.
Michael Gorriz, “IT Hizmetleri Merkezi, SAP uygulamaları bakımından Daimler dünyasınınen önemli merkezlerden biridir ve ilerlemeye devam etmektedir.” dedi.
IT Hizmetleri Merkezi için Türkiye tercihini olumlu bulan Rainer Genes ise şunları kaydetti: “Mercedes-Benz Türk'ün 48 senelik güçlü ve köklü tarihi bu kararda önemli faktördür. Biz, IT Hizmetleri Merkezi ile bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesinden çok gurur duyuyoruz. Bu karar ile Daimler, Türkiye'nin yeteneklerine bağlılık ve güveninin de altını çizmiş oluyor. Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. IT Hizmetleri Merkezi büyümeye devam ediyor ve hem Türkiye’nin hem de Mercedes-Benz Türk'ün önemini Daimler dünyasında daha da arttırıyor.”


SAP sistemlerini Türkiye’nin yanında Avrupa, Arap ve Afrika ülkelerinde uygulayan merkezde şu an 145 olan Türk IT uzmanının sayısının 2015 sonunda 200’ü bulacağı tahmin ediliyor.