İzmir İtalyan Ticaret Odası, 7 Ocak 2015 tarihinde göreve başlayan İzmir'in İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi onuruna hoşgeldin yemeği verdi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı yemekte konuşan Oda Başkanı Rebii Akdurak, İzmir’e yeni atanan Iannuzzi ile tanışmak için biraraya geldiklerini belirterek, birlikte başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin arttırılması için oda olarak birçok proje yürüttüklerini ve bugüne kadarkilerle olduğu gibi yeni konsolosla da birçok projede birlikte olacaklarına inandıklarını dile getiren Akdurak, “Türkiye ile İtalya arasında 19 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bizler bu rakamları arttıracak çalışmalar yapıyoruz. Son dönemde İtalyan firmalarının Türkiye’ye ilgisi arttı. Çok fazla ortaklık kurmak isteyenler var. Ülkemizdeki üretim maliyetlerinin düşük olması cazip geliyor. Yeni konsolosumuzla da İzmir’deki İtalyan yatırımlarının artması ve ticaret hacminin daha da arttırılması için uyumlu çalışacağımızdan eminim.” dedi.

Çok güzel bir şehre geldiğini ve ilk günden beri çok sıcak bir şekilde karşılandığını belirten Konsolos Iannuzzi de şunları söyledi: “İzmir’de görev yapmak, benim için büyük bir onur. İzmir İtalyan Ticaret Odası ile birlikte İzmir ile İtalya arasındaki ilişkilerin gelişmesi için birçok çalışma yapacağız ve bu çalışmalara her türlü desteği bizzat vermeye hazırım. İki ülke arasında, başta ticari olmak üzere her alanda ilişkilerin gelişmesi için çalışacağım.” diye konuştu.