İzmir’de düzenlenen ihtisas fuarlarına getirdiği alım heyetleriyle yerli üreticilerin ihracat yapmasına destek veren İzmir İtalyan Ticaret Odası, aynı zamanda Gaziemir’deki "Fuar İzmir" alanının açılışına sahne olacak Marble 2015-21. Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na, 13 kişilik alım heyeti getiriyor. Mantova, Genova, Lucca, Carrara, Verona, Vicenza ve Trento şehirlerden gelecek heyet, iki gün boyunca fuar katılımcılarıyla görüşmeler ve anlaşmalar yapacak.

Türkiye’nin dünyanın en büyük blok mermer ihracatçısı olduğunu belirten İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Rebii Akdurak, İtalya’nın da Türkiye’nin ardından geldiğini, bu yüzden ziyaretçilerin çok önemli olduğunu söyledi. Dünyadaki blok mermer ihracatında Türkiye’nin payının yüzde 40’a ulaştığını kaydeden Akdurak, “Dünyada işlenmiş mermer ihracatında ise Çin ve İtalya’dan sonra üçüncü ülke olarak yer almaktayız. İtalya, blok mermer alımında da Türkiye’nin üçüncü büyük müşterisi konumunda.” dedi.

‘5,5 MİLYON EURO TİCARET HACMİ’

Türkiye’nin, İtalya’nın mermer ve makine anlamında önemli bir iş ortağı olduğunu kaydeden Akdurak, “İtalya, ülkemizden 2014’ün ilk altı ayında 19 bin ton doğal taş ithal etti. Bu dönemde blok mermer ihracat rakamı 5,5 milyon euro olarak kaydedildi. Umarım yapacağımız organizasyonla bu rakamları çok daha yukarılara çekeceğiz. Biz oda olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.